>meta name="keywords"content="tranås stadshus,demokratikommitten,rås gård, leader+sommenbygd,sound 68,tranåsposten,bevan berthelsen">

2004-12-01

 


Öppet Stadshus lockade många


Samtidigt som skyltsöndagen genomfördes (2004-11-28) i slask och regnstänk lockade Tranås Stadshus med ett brett utbud inomhus. Besökarantalet var ungefär som förra året, det vill säga drygt 400.

Även i år anordnades Öppet Stadshus och den här gången stod Demokratikommittén, Rås Gård och InfoService för ruljansen.
Efter invigningstal av Lars Ericson var det dags för Sound 68 och julstämningen infann sig direkt.
Temat denna gång var ”Tranås kommun år 2025” beroende på att översiktsplanen i år och nästa år ska revideras. Till detta fanns en utställning i tio delar om framtiden i Tranås och man hoppas få in så mycket åsikter som möjligt.
Det var ordnat en tipspromenad med lätta frågor och en ritverkstad för barnen. I ett hörn stod politiker i Demokratikommittén bjöd på fika och i samma hörna fanns folk från Rås Gård som bjöd på nyttigt grovt bröd, ugnspannkaka och friska småländska äpplen.
Leader+Sommenbygd fanns på plats och informerade om sin verksamhet. Just nu jobbar man utvärderingen av en stor intervjuenkät som genomförts hos dem som har barn i grundskolan. Det här ska utgöra underlag för att bland annat finna nya möjligheter för lokal utveckling där skolan är en viktig del. Resultatet kommer senare att redovisas vid ett speciellt seminarium.
Vid ett annat bord fanns Claes Lindell från InfoService, som hör hemma under Kommunledningskontoret. Här sysslar man med folkhälsofrågor och besökarna fick veta att man t.ex. kunde få låna hem en radonmätare om man ville ha exakta siffror på eventuell radonhalt i luften hemma i bostaden.
Samtidigt genomfördes fyra olika föreläsningar i fullmäktigesalen. Här handlade det om samarbete över kommungränser, attraktivt boende, bredband och Blåljusprojektet – en samverkan mellan kommun och polis.
Det fanns också goda möjligheter att få en liten pratstund med enskilda politiker och tjänstemän i söndagens trivsamma och avspända stadshusmiljö och en del passade på.

Text och foto: Bevan Berthelsen

Redan ute på trappan till Stadshuset fanns K.G. Edström från Rås Gård på plats och bjöd på (alkoholfri) julglögg. Stig Johansson tackade och lät sig väl smaka.

Populära Sound 68 underhöll hela eftermiddagen.

Claes Lindell från InfoService informerade om folkhälsofrågor och demonstrerade en radonmätare för hemlåning.


Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com