2004-06-30

 

Midsommardans i Frinnaryd utan uppfällda paraplyer


Många unga och gamla samlades på midsommaraftons eftermiddag i Bygdegårdsparken i Frinnaryd för att fira. Tur med vädret hade man också. Trots regntunga skyar behövde ingen fälla upp sina medhavda paraplyer.

Barnen hade särskilt kul med traditionella danser kring midsommarstången, lekar, tävlingar och en spännande fiskdamm där Lennart Johansson krokade på.
För de mognare besökarna fanns servering med fika och hembakat bröd inne i bygdegården och borden fylldes snabbt med pratglada Frinnarydsbor och stämningen var på topp.

Frinnarydsdagen den 14 augusti
Det här med att träffas och ha trevligt tillsammans har man tagit fasta på i Frinnaryd. Redan nu pågår förberedelserna för det stora evenemanget Frinnarydsdagen som arrangeras den 14 augusti. Det ska bli en heldag med musik, guidade vandringar i samhället, idrottstävlingar, särskilda arrangemang för barnen, inbjudna talare och middag för de som känner för det. Det hela avrundas med en pubkväll på bygdegården.
Här hoppas man att en del hemvändare ska dyka upp. Det vill säga före detta Frinnarydsbor, som flyttat ut till andra kommuner och som denna dag kan besöka hemorten och kanske prata gamla minnen.

Text och foto: Bevan Berthelsen

Midsommaraftons firande i Bygdegårdsparken i Frinnaryd kunde genomföras i uppehållsväder med stämningen på topp

Lennart Johansson hade fullt upp med att kroka på i den populära fiskdammen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com