2004-07-07

 


Loppmarknaden i Sunhult gav full utdelning

Årets loppmarknad i hembygdsparken i Sunhultsbrunn i lördags gav full utdelning. Vackert väder och ett stort utbud för besökarna och en god nettobehållning för Frinnaryds Hembygdsförening.
Loppmarknaden startade exakt klockan 08.00, men redan vid sjutiden på morgonen hade mycket folk samlats för att kolla in vad de ville köpa. Hittade man något, som man måste ha, så kunde man liksom stå på vakt och hålla i prylen för att betala den just när startsignalen blåstes.
Den här loppmarknaden är ett föredöme eftersom allt är uppsorterat på olika områden och salustånd. Är man ute efter julprydnader och grejor för vintersport så finns allt på ett ställe.
Vill man ha lampor och armaturer finns allt på just den platsen. Även de skrymmande möblerna fanns i speciella grupperingar. Fåtöljer för sig, soffor för sig och så vidare. Det här ger besökarna en snabb överblick och sparar tid eftersom det är svårt att förflytta sig i allt folkvimlet.

Många nöjda besökare
Redan före åtta på morgonen var angränsande gator och vägar nästan igenproppade med kilometerlånga rader av parkerade bilar på båda sidor av vägbanan. Många var förutseende nog att ha med sig egna släpvagnar för att få med sig allt inköpt på en gång.
Efter ca en timme hade mer än hälften av grejorna sålts av och priserna på de kvarvarande började sänkas. Vanliga mindre loppisprylar kunde då inhandlas för en krona styck! Här var det högt tempo hela tiden och efter två timmar var det hela över.

Det hela började redan 1973
Elisabeth Ganestål, ordförande i Frinnaryds Hembygdsförening, berättade att man började med loppmarknader redan 1973 och själv har hon inte missat en enda. Allt som säljs är skänkt till föreningen och insamlingen av grejor pågår hela året. Själva nettovinsten de senaste åren brukar ligga omkring 30 000 kronor.
Text och foto: Bevan Berthelsen

Det var mycket folk i rörelse när startsignalen gick klockan 08.00

Folk köade i dubbla rader vid stånden

Trevliga försäljare i trevliga halmhattar skötte flinkt försäljningen. Här en glad Lasse Hermansson

 

Denna sida ingår i sajten frinnaryd.com