2005-02-02

 

Glada spelemän samlas regelbundet

Spelmännen träffas spontant ett par gånger i månaden. Senast samlades man i Hullaryd.

 

Hur övar sig spelmän för att hålla formen? Sitter man ensam och spelar eller åker man iväg någon gång om året på en större träff. Ja, hur gör de som inte tränar i en orkester eller i en dragspelsklubb?

Fredrik Starkenberg från Frinnaryd bygger själv sina instrument. Här med sin egentillverkade el-fiol.

Jo här i krokarna träffas man spontant ett par gånger i månaden. I söndags ( 2005-01-30 ) höll man till i Hullaryds Jaktvårdsförenings klubbstuga i skogen söder om samhället.
En av dem, Siewert Pettersson, berättar för Tranås-Posten att man brukar ringa runt och meddela, att nu är det dags igen. Helt spontant. När man känner för det.


 

 

 

En del av oss har egna spelbodar där vi kan hålla till, men ibland behöver vi större utrymme, berättar Siewert. Det viktiga är att vi får spela tillsammans och ha trevligt. Ingen publik utom att en del av fruarna följer med. Vi brukar vara omkring ett dussin som spelar, men ibland är det färre och ibland är vi flera.Den här gången hade tio musikanter samlats från olika håll och för att ta dem från vänster till höger så fanns följande på plats: Ingvar Lundquist, klarinett, från Mortensdräkt; Rolv Karlsten, dragspel, Tranås; Karl-Åke Sundahl, dragspel, Sund; Fredrik Starkenberg, elfiol, Frinnaryd; Lennart Johansson, dragspel, Aneby; Gösta Andersson, dragspel, Bälaryd; Lars Öhrfelt, dragspel, Kvarnsta; Thomas Fransson, gitarr, Aneby; Siewert Pettersson, dragspel, Aneby och Lars Fröjd, basfiol, Huskvarna.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com