2005-07-06

 

Frinnaryd utan lanthandel

När tårtor och kaffe kommit fram och Anki satt i Arne Edgrens knä blev stämningen trots allt ganska fin.

 

I fredags var sista dagen för lanthandeln Ankis Livs i Frinnaryd. Vid 11-tiden var affären full av alla trogna kunder som skulle avtacka Anki Lindström för de över åtta år som hon kämpat med att hålla affären igång.

Trots det allvarliga att Frinnaryd nu är utan sin dagligvaruaffär blev stämningen ganska fin allteftersom tårtorna langades fram och alla fått kaffe. Minnen berättades och väggarna var sedan tidigare fulla av fotografier från de gångna åren.
För över ett år sedan skrev TP om vad som var på gång då lanthandeln annonserades ut till försäljning. Någon köpare, som kunde ta över, dök aldrig upp och ett år senare fick Anki Lindström ta det svåra beslutet att slå igen för gott.
Utöver det att hon inte ensam orkade driva affären sex dagar i veckan tillkom nu att utgifterna översteg inkomsterna. Anki ville göra rätt för sig och en konkurs var otänkbar.

Alla fick en kram
Ett 30-tal kunder hade samlat in pengar så att Anki får en spavistelse att pigga upp sig med. Därtill kom blomstercheckar och en blomma.
Varje fredag har man också samlats till fedagsfika i lanthandeln. Nu blir det slut med det nöjet. Men flera menade att vi tar kaffekorgen med oss varje fredag och sitter utanför den igenbommade lanthandeln och fikar – åtminstone så längre vädret tillåter det.
När kunderna omsider lämnade affären fick alla varsin kram av Anki Lindström och en och annan tår kunde skymtas.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com