2004-10-13

 

Frinnaryd nu ute på Internet – Ny hemsida blev verklighet


Inom Frinnaryds Samhällsförening har man sedan i våras varit inne på tanken att skapa en hemsida där olika föreningar och företag i Frinnaryd ska kunna finnas på en samlingssida.

Den här webbadressen skulle innehålla hemsidor för de föreningar som inte har någon sådan och för de föreningar som redan har egna sådana skulle det finnas direktlänk.

Sedan 14 dagar är nu frinnaryd.com ute på webben. Ambitionen har varit att bygga upp en lättnavigerad och traditionell site utan sprakande regnbågsfärger, rörliga bilder och flammande neon.
Enkelheten gör det också lättare för äldre och oerfarna Internetanvändare att förflytta sig bland länksidorna. Här har vi speciellt tänkt på alla utflyttade före detta Frinnarydsbor som nu kan hålla kontakten och se vad som händer i Frinnaryd, berättar Bevan Berthelsen, som tillsammans med Gustaf Andersson står som webbansvariga.
Att vi är två som jobbar med sidan beror också på att det värsta som finns är inaktuella uppgifter och hemsidor som inte uppdateras. Nu fungerar det även om en av oss åker bort någon vecka eller blir sjuk, säger Bevan.
En intressant länk är ”Anslagstavlan” där senaste nytt matas in efterhand. Trots att sidan över huvud taget ännu inte finns med i några sökmotorer har man redan haft över 200 besökare.

Bevan Berthelsen är också sedan två år medarbetare i Tranås-Posten och hans artiklar och reportage från Frinnaryds horisont finns med på webbsidan länkade i datumföljd och med färgbilder. Bevan lovar, att när vädret blir sämre och snön yr utanför knuten ska han lägga in fler äldre artiklar på webbsidan.Denna sida ingår i sajten frinnaryd.com