2005-03-09

 

Ufo´s stämma drog fullt hus

Vid 12-tiden i lördags axlade 78-årige Åke ufo sitt dragspel och drog igång sin 18: e spelmansstämma, som avslutades ett dygn senare.

 

Det blev som förra året när Åke ufo Gustafsson höll sin 18: e spelmansstämma i lördags (2005-03-05) och en bra bit inpå söndagen.
Det vill säga knökafullt i Hembygdsgården. En intressant utveckling är att allt fler yngre människor börjat spela och delta i sådana här träffar.

Det här var 18.e året som Åke ufo samlade sina vänner från när och fjärran i samband med sin födelsedag och nu har han blivit 78-år.
Någon inbjudan skickas inte ut – folk kommer spontant. En del stannar ett par timmar och många spelar från klockan 12 på lördagen till ungefär samma tid på söndagen.
Korta avbrott gör vi för mat och fika och under natten vilar sig en del några få timmar för att fortsätta spela på söndagsmorgonen, berättar Åke.
Under lördagseftermiddagen var det så många spelemän (och spelekvinnor) att man fick tränga sig fram för att få några bilder. Alla stolar upptagna och många fick stå och spela. Knökafullt med andra ord!


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com

Yngsta deltagaren var 8-åriga Michaela Brickarp här med sin fiollärarinna Sanna Ahlér.

15-åriga Sara Karlsson från Tranås hörde till det allt större inslaget av yngre deltagare på spelmansstämman.