2005-03-23

 

Trångt hos Livsfilosoferna när TV-kändis kom på besök

 

Begreppet ”Känd från TV” användes förr i tiden för att dra publik. Sedan kvittade det vad det handlade om.
I söndags (2005-03-20) kunde Livsfilosofernas ordförande Ann-Marie Almén hälsa en rekordpublik välkomna. Inte en stol till fick plats. Ett 20-tal åhörare fick stå utefter väggarna och lyssna i flera timmar. Drygt 125 pers hade trängt ihop sig i föreläsningssalen.

Det skickliga mediet Jörgen Gustafsson gav både en storseans och en brilliant föreläsning i samband med Livsfilosofernas årsmöte. Att han också medverkat i TV-serien ”Förnimmelse av mord” var kanske ett ytterligare plus.

Jörgen Gustafsson berättade att han nu bor i Södertälje, men egentligen är han före detta Eksjöbo.
Han umgås inte med andra medier utan mest med skeptiker. Han har levt sitt liv som vilken som helst och det var först i 35-årsåldern som det lossnade. Han hade ett bra jobb inom databranschen men blev sjuk och tålde inte datorer.
Jörgen gick till ett medium för att liksom känna sig för. Han upptäckte att han hade den rätta gåvan och bestämde sig för att bli medium.

För mej är det inget speciellt säger Jörgen, jag tror att alla föds med det här. En del kallar det intuition. Men alla blir inte medier. Det handlar om hur man hanterar förmågan.
Jag hade massor av andliga upplevelser som grabb men det föll inte i god jord när jag berättade vad jag kunde erfara.
Det tog således 35 år innan jag bestämde mig för att bli medium och använda de här gåvorna och nu håller jag själv kurser och utbildar nya medier.
När jag jobbar som medium får jag både känsla, lukt och bild av den som kommer från andra sidan och vill ha kontakt. Men det går mycket snabbt. När jag väl berättat vad jag känner försvinner det från mig. Det handlar om upplevelser.
Det här med storseanser kan vara knepigt. Man kan inte hänga ut folk och gå in på känsliga detaljer. Jag föredrar därför privata seanser med enstaka personer där jag kan tala fritt.

Böcker som skrivs om andlighet handlar mest om hur man ska kunna förstå och begripa de här fenomenen.
Jag försöker hela tiden avdramatisera det hela. Det här med andlighet är ingenting nytt det är bara budskap från en annan värld, säger Jörgen.
Tiden existerar egentligen inte – allt är en illusion. Tiden har vi fått för det rent praktiska livet här, till exempel årstiderna, klockan för att komma i tid till jobbet etc.
En av de intressanta publikfrågorna handlade om straffet och den eviga pinan. Hur straffas man i andevärlden?
Här svarade Jörgen Gustafsson att en avliden, som gjort elaka eller onda missgärningar straffas inte med evig pina. I andevärlden straffar man sådana människor med kärlek.

 


Det skickliga mediet Jörgen Gustafsson gav både en storseans och en brilliant föreläsning i samband med Livsfilosofernas årsmöte. Att han också medverkat i TV-serien ”Förnimmelse av mord” var kanske ett ytterligare plus.

Var inte rädda för spöken
Sedan ”Andarnas Makt” började sändas i teve har antalet rapporter om spökerier ökat med 80 procent.
Dom här fenomenen göds av rädsla. Ignorera det hela och var inte rädda så försvinner spökerierna av sig självt.
Var konsekvent och bry er inte om det, fortsätter Jörgen. Dom här spökena är inte farliga, dom gillar bara att vistas där de en gång levat.
Man ska inte heller vara rädd för andarna fortsätter Jörgen. Oftast är det avlidna släktingar som brukar dyka upp under en seans. Men även avlidna kompisar och gamla vänner kommer också igenom.
Jag försöker avdramatisera det hela, säger Jörgen. Man kan säga nej och man kan vägra att vara rädd för dessa ofarliga fenomen.
Jag plockar bara upp dessa tankar och förmedlar informationen eftersom jag har kontakt med ett informationsflöde utanför våra fem sinnen, säger han.
Det kom flera frågor från publiken där många fick vettiga svar med sig hem. Många hade aldrig träffat ett medium eller varit med om någon senas. En och annan skeptiker fanns med, men alla charmades av Jörgen Gustafssons förmåga att avdramatisera och på ett vettigt sätt berätta om den okända värld han har kontakt med då och då.
Efter fyra timmar med Jörgen Gustafsson tror jag inte det fanns någon som var rädd längre för dessa mysko fenomen.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com