2005-11-02

Fjärde namnet som drogs fanns på plats vid Torget

 

Det fjärde namnet som drogs gav full utdelning till Anna Holmgren, som under två timmar skjutsades runt i bil och fick handla för tiotusen i vinstpengar.

Stenhårda regler tillämpades i lördags vid vinstdragningen i Lyxshoppingtävlingen på Tranås torg. I de förhandsinformerade deltagarreglerna står det uttryckligen att vinnaren själv personligen måste vara på plats och avhämta sin vinst när namnet dras och ropas ut.

Det här är ett smart sätt att få ut folk på stan och alla som deltar med ”tävlingskuponger” att infinna sig på torget vid 13-tiden på lördagen. Lilla Torget var nämligen fullpackat med förväntansfulla människor. Förhoppningsvis handlade de också extra mycket i samband med affärernas förlängda öppethållande till klockan 16.
De här reglerna fick till följd att tre deltagare, som inte fanns på plats, missade sin tiotusenkronorsvinst. En av dem, som jobbade just då, hade skickat sin mor men blev utan vinst. Det fjärde namnet som drogs gav full utdelning till Anna Holmgren, som under två timmar skjutsades runt i bil och fick handla för vinstpengarna.
Tjugo vinnare av varsitt presentkort på tusen kronor gick lika ryckigt. Många fanns ej på plats och det tog sin runda tid att få ihop de tjugo vinnarna. Maximal osis hade en av de frånvarande tiotusenkronorsvinnarna – hon vann även ett presentkort på en annan av sina tävlingskuponger och tappade således 11.000 spänn denna vackra lördag.
Kommunalrådet Hans Rocén, som drog vinsterna ur den stora lådan uppe på scenen kom med en humoristisk kommentar: - Jag måste ju avgå för det här fungerar ju inte!

Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com