2005-11-16

Endast fem seniorsurfare dök upp på biblioteket

 

John Madsen berättar att Senior-Net Sweden är en ideell organisation med lokala klubbar runt om i landet där ”äldre lär äldre”.

På Stadsbiblioteket i Tranås anordnades på onsdagsförmiddagen den 9 november Senior-Surf 2005, men bara fem intresserade dök upp.
Bibliotekarie Magnus Grehn säger till TP att det saknades pengar till marknadsföringen av evenemanget. Hade vi fått ut en annons hade det säkert kommit fler.

Det här är sjunde året i rad som Senior-Net Sweden genomför den här surfdagen i samarbete med folkbiblioteken.
Det hela går ut på att få äldre att upptäcka möjligheterna med Internet och är en inkörsport för att lära sig mer om datorer.
På plats vid bibliotekets datorer fanns John Madsen, som bland annat undervisar i
datakunskap hos PRO i Tranås. Han berättar att Senior-Net Sweden är en ideell organisation med lokala klubbar runt om i landet.
Mottot är att ”Äldre lär äldre” vilket innebär att man engagerar sig och hjälper äldre som inte kommit sig för att upptäcka datorns alla fördelar. Den duger till mycket mer än att bara lägga patiens och skicka mejl till barnbarnen.
I Tranås finns ännu ingen lokal Senior-Net-klubb. Kanske är det dags att sparka igång en sådan? Både lokal och dator är på gång och intresserade kan höra av sig till Tranås-Postens redaktion.
Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com