2005-11-16

Reumatikerföreningen till Gula Villan - inte så bra

 

Evy Forkelid, vice ordförande i Reumatikerföreningen är orolig för att läget, med branta backar, dåliga bussförbindelser och länets högsta färdtjänsttaxa innebär att många reumatiker nu måste avstå från att besöka den nya föreningslokalen i Gula Villan.

I lördags (05-11-12) höll Reumatikerföreningen Tranås öppet hus i Gula Villan, belägen på höjden bakom Tranås Vårdcentrum.
Läget, med branta backar, dåliga bussförbindelser och länets högsta färdtjänsttaxa innebär att många reumatiker nu måste avstå från att besöka den nya föreningslokalen.

Många, mest med bil, tittade in och bekantade sig med de nya lokalerna. Efter fikat och den viktiga sociala samvaron svarade receptarie Anette Lewin från Apoteket på frågor.
Reumatikerföreningen har hittills hyrt en stor trevlig och lättillgänglig föreningslokal med centralt läge på Nygatan 21, men nu är det slut med det.
Tranås kommun har dragit in hyresbidraget och tio handikappföreningar har istället fått möjligheten att under fem år gratis få disponera var sitt lilla kontorsrum i en lång korridor i Gula Villan. Den heter nu Samlade handikapprörelsen i Tranås.
Evy Forkelid, vice ordförande i Reumatikerföreningen berättar för TP att de tio föreningarna får samsas om en gemensam serveringslokal med kök till sina olika medlemsmöten. Det är inget att kritisera, men läget och dåliga bussförbindelser är inte alls bra.
Hon säger att föreningen har regelbunden verksamhet varannan onsdag då ett 20-tal medlemmar brukar träffas. Åldern på dessa ligger mellan 70 och 85 år och jag är orolig för hur det ska bli nu framöver om de inte kan ta sig hit.
Det viktigaste är den sociala samvaron, att kunna bryta sin isolering och komma ut regelbundet och få träffa andra.


Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com