2005-09-21

 

PRO höll månadsmöte med auktion

PRO-auktionen blev en succé och auktionisten Arne Johansson kunde klubba bort saker för över femtusen kronor.

 

I onsdags förra veckan (05-09-14) höll PRO månadsmöte på Berget. För första gången anordnade föreningen en auktion med skänkta varor.
Det blev en succé och auktionisten Arne Johansson kunde klubba bort saker för över femtusen kronor.

PRO-ordförande Rosa Hörlin kunde hälsa drygt 125 glada medlemmar välkomna till månadsmötet i Bergasalen och trissade upp stämningen inför fikapausen och den kommande auktionen.
Mindre trevliga nyheter presenterades också. Bland annat kunde hon berätta om PRO: s senaste prisundersökningar och resultatet visar att Jönköpings län har de högsta priserna i landet.
Tranås kommun har också den högsta egenavgiften för färdtjänst i länet och det fick protestlistorna att cirkulera runt fikaborden för påskrift.

84 spänn för att besöka några vänner!
Tranås kommun har i år höjt egenavgiften från 26 till 42 kronor för enkel resa. Det blir 84 spänn om man vill besöka några vänner, åka och handla eller uträtta någonting annat.
Alla andra kommuner i länet har högst 28 kronor i egenavgift för färdtjänsten och jämför man på riksnivå så har ungefär 80 procent av kommunerna i landet en lägre avgift än Tranås.


Resekommitten informerade om kommande resor. Närmast i tiden är ”Lilla höstresan” den 21 september Den 11 oktober går en kryssning till Åland och 22 oktober finns möjlighet att resa till Helsingör.
Studiekommittén tar gärna in fler deltagare till bl. a Line Dance, datacirklar och berättarcirkeln ”Så var det när jag växte upp i Tranås”. PRO kören inbjuder till öppet hus den 28 september klockan 10.00 i Gillet mitt emot Folkparken.

Trivselkväll med Loket
Den 18 oktober ordnar PRO: s Samorganisation en trivselträff i Tranås Folkets Park. Det är ett arrangemang på dagtid där även angränsande PRO-föreningar är inbjudna.
Leif ”Loket” Olsson underhåller med historier och Lyckohjulet och Tranåsbon Key Forkelid spelar sjunger och leder allsången.
Vid månadsmötet i onsdags sjöngs ”Kaffevisan” till melodin Blinka lilla stjärna:

Lukten känns på långt, långt håll
Livar upp i varje boll
Känner du dig trött och virrig
Börjar blicken bli för stirrig
Höj din kopp och ropa då,
Alla på en gång som så:
KAFFE-KAFFE-KAFFE!

Ja, nog har dom roligt, våra Tranåsseniorer, på sina möten.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com