2005-12-14

 

Livad Luciafest i Docklidskyrkan

Under fredagskvällen hölls UV-scouternas traditionella offentliga Luciafest i Docklidskyrkan i Frinnaryd.

 

Under fredagskvällen (2005-12-09) hölls UV-scouternas traditionella offentliga Luciafest i Docklidskyrkan i Frinnaryd.
Ett både riktigt och roligt evenemang med många barn, levande ljus och med pastor Marianne Enell, som kom inåkande på rullskridskor efter själva Luciatblån.

Den offentliga Luciafesten genomfördes av UV-scouterna och deras ledare i Sunhultsbrunn och Frinnaryd. UV står för Unga Viljor och i den här gruppen finns ett 25-tal barn i åldrarna 7 till 17 år.
Pastor Marianne Enell berättar för Tranås-Posten att det här arrangemanget är traditionellt och har pågått i över 30 år.
Efter den vackra luciatablån med levande ljus och många tärnor, stjärngossar, tomte med tomtenissar kom hon själv inåkande på rullskridskor i kyrksalen till allas jubel.
Väl på plats och sedan hon selat av sig skridskorna och fått av sig den vadderade kappan höll hon en liten betraktelse om Jesus, speciellt tillrättalagd för alla barnen.
Därefter följde Luciakaffe för de vuxna och läsk för barnen. Sedan blev det paketauktion där pengarna som kom in oavkortat går till UV-verksamheten.
En annan tradition är att alla 12-åringar i den här verksamheten får en bibel och några ord på vägen för sin kommande tillvaro här i livet.
I år fanns bara en 12-åring och det råkade vara kvällens Lucia, Angelika Lindh, som fick motta sin bibel av Marianne Enell. Hon fick följande ord på vägen ”Ditt ord är mina fötters lykta”, som kommer ur psalm 119 vers 105.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com