2005-08-03

 

Lommaryds marknad blev välbesökt

 

För 35: e året i rad genomfördes i fredags Lommaryds marknad. Idealiskt marknadsväder, mulet och lagom varmt, gjorde att folktillströmningen verkade vara den största hittills. Uppskattningsvis minst åttatusen.


160 marknadsknallar var inbokade, men några hade fått till exempel fordonsproblem och kunde inte komma.

Ungefär 150 försäljare fanns dock i välordnade rader på idrottsplatsen och parkeringarna var fullbelagda. Varje bil ger till exempel 20 spänn i parkeringsavgift till arrangörerna Lommaryds Idrottsförening.
Gertrud Nygren berättar för TP att ungefär 25 till 30 personer från föreningen jobbar ideellt under själva marknadsdagen. För- och efterarbeten kräver också en hel del folk.
Lommaryds Idrottsförening har 350 medlemmar och satsar hårt på ungdomsverksamheten. Många kommer redan i femårsåldern till knattelagen och det gäller även flickor. Varje år har vi damlag igång, berättar Gertrud Nygren.
Efter avdrag för markarrende och andra utgifter ger marknadsdagen en rejäl inkomst till Lommaryds Idrottsförenings ungdomsverksamhet.
Föreningen har funnits i 60 år och firar jubileum den 13 augusti.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Antalet försäljare av levande växter ökar för varje år. Här försöker Mats Cramer från Hillared sälja en vacker Fuchsia.

Även traktens Rödakorskrets fanns på plats med lotteriförsäljning. På bilden har hemvändaren Lars-Göran Palmér (th) hoppat in och hjälpt till i marknadsståndet.

Läs även om Lommaryds marknad 2006. Klicka på den här texten.

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com