2004-12-15

 


Årets julklapp:
ADSL-bredband i minst 6 orter runt Tranås
och flera är på gång

Minst sex samhällen runt Tranås kommer att få ADSL-bredband inom den närmaste tremånadersperioden. Utbyggnaden inom Tranås tätort är redan klart.

Inom tre månader ska följande sex växelstationer vara klara för ADSL-anslutning inom 0140-riktnummerområdet: Uddebo, Gripenberg, Säbydal, Sommen, Sännevadet och Fröafall.
Hur det blir med till exempel Sunhultsbrunn, Frinnaryd och Hullaryd ville Telia Sonera inte uttala sig om just nu.
Men, just nu pågår arbeten med utbyggnad i bland annat Frinnaryd. Det är bolaget Swedia Networks som utför jobbet. Montören på plats vid växelstationen i Frinnaryd tordes varken uttala sig eller vara med på bild.
När TP en dag senare ringde upp rätt person inom Telia Sonera bekräftar denne att även Frinnaryds växelstation är under utbyggnad och att ADSL-beställningar kan göras tidigast om en månad.
Text och foto: Bevan Berthelsen

I fredags förra veckan stod den här bilen från Swedia Networks utanför växelstationen i Frinnaryd. Montören, som inte vågade vara med på bilden, kunde enbart bekräfta att de var inhyrda av Telia Sonera och att det handlade om utbyggnad av ADSL samt att det hela sannolikt skulle vara klart efter årsskiftet.

Denna sida ingår i sajten frinnaryd.com