2004-12-08

 


Nära tretusen besökare på Emma-mässan

Årets Emma-mässa blev en framgång med nära tretusen besökare. Den stora parkeringsplatsen utanför Sommenbygdens Folkhögskola var fullbelagd under både lördagen och söndagen (2004-12-04+05).
Vid TP´s besök vid 14-tiden på söndagen hade man redan haft 2.500 besökare och det var tidvis så mycket folk att det var svårt att ta sig fram inomhus.
Ett 30-tal utställare och försäljare fyllde hela folkhögskolan med allehanda hantverksprodukter och hemlagade varor. Många saker hade anknytning till den kommande julen.
Luciatåg genomfördes båda dagarna av folkhögskolans elever medan andra elever stod för musikunderhållningen. En riktig trollkarl fanns också på plats under söndagseftermiddagen.
En mycket nöjd Mona Douhan berättade att det här var det tjugonde året man hade Emma-mässan, som arrangeras av Föreningen Emma, Gemenskap kvinnor emellan.
Förra årets mässa hölls på Tranåsbaden.
Efter att i 18 år hållit till i Tranås Stadshus råkade en dam falla i en trappa och sedan vågade kommunen inte upplåta lokaler för Emma-mässan där längre.

Text och foto: Bevan Berthelsen

En mycket nöjd Mona Douhan kunde redan vid 14-tiden på söndagen konstatera att besökarantalet passerat 2.500 och att det fortfarande var tre timmar kvar.

Inga-Lill Karlsson Karlsten, medlem i både Emmaföreningen och Regnbågen, visade upp sina härliga oljemålningar.


Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com