2005-12-14

 

Brandtillbud på Frinab

Klockan 20.45 i söndags (05-12-11) lyste blåljusen upp den västra infarten till Frinnaryd. Två brandbilar, en vattentankbil och två följebilar körde in i tätorten.
Målet var containerföretaget Frinab där det dessbättre inte var någon större brand – det pyrde bara i en mellanvägg.

Under helgen jobbade man med förberedelserna för installationen av en ny industrirobot. Frinabs egen säkerhetsvakt upptäckte då att brandrök trängde ut från en mellanvägg inne i den aktuella lokalen. Enligt gängse rutiner larmade han då Räddningstjänsten, som omedelbart ryckte ut från Aneby brandstation.
Räddningschefen Tommy Gustafsson berättade för TP att det var plast och isolering inne i mellanväggen som börjat glöda. Orsaken var sannolikt svetsloppor eller gnistor från en vinkelslip.
Efter släckning lämnades två brandmän och en brandbil kvar på platsen för övervakning fram till midnatt.
Text: Bevan Berthelsen


Cirkelavslutningar i Frinnaryd


Att vara med i studiecirklar är populärt i Frinnaryd. Vissa cirklar har pågått i många år eftersom ämnena är nästan outtömliga.
Förra veckan hölls avslutning i knivcirkeln – en ABF-cirkel där deltagarna tillverkar egna vackra knivar. Man håller till i skolans slöjdsal under ledning av Bo Gustavsson och Jens Nilsson.
Den här cirkeln har pågått i tolv år och vid avslutningen bjöd Krister Tällgård på något så unikt som en silltårta, som han tillverkat enligt recept från den anrika Östermalmshallen i Stockholm. I januari fortsätter man åter - nu på det trettonde året!

Två andra ABF-cirklar höll också en gemensam avslutning förra veckan. Temat här är ”Frinnaryd förr och nu”, som nu går på sitt fjärde år.
18 deltagare firade avslutningen i Frinnaryds Bygdegård med avtackning av de båda cirkelledarna Kurt Lindkvist och Krister Tällgård. Else-Britt Gustavsson hade ordnat både julgröt och skinksmörgås till allas förnöjelse.
I januari fortsätter man på femte året och då ska det bland annat handla om socknens roteknektar och torpare och böndernas villkor förr i tiden.

Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com