2005-11-23

 

Bensinkriget trappas upp

 

Shellmacken på Hagadalsgatan genomgår nu en total ombyggnad för att effektiviseras och kunna hålla stans lägsta bensinpris.

Till glädje för bilburna Tranåsbor kan vi meddela att kampen om lägsta bensinpriset i stan kommer att fortsätta med oförminskad intensitet.
Det här medför ju också att många ”utsocknes” lockas till Tranåsbesök för att handla i affärerna och sedan tanka fullt vid hemfärden.

Svenska Shell håller just nu på med en omfattande ombyggnad av sin station på Hagadalsgatan. Den ska heta Shell Express, som är det nya namnet på deras automatstationer.
Efterfrågan på billig bensin är så stor att man inte klarar av helgleveranserna till Tranås.
Det är med andra ord svårt att kunna fylla på cisternerna under veckosluten och därför bygger man nu även nya större lagertankar.

Anders Hedenbäck på Svenska Shell berättar för Tranås-Posten att man nu bygger en högteknisk anläggning i Tranås med dagens alla miljökrav. Här ingår till exempel automatisk läckagekontroll.
Man lägger också ner en cistern för någon form av miljöbensin. Kanske kan det inom en överskådlig tid bli en etanolpump med E-85 på Hagadalsgatan.
Nu blir det enbart 95-oktan och diesel. Sedelautomaten försvinner, som ett led i kostnadsjakten och Anders Hedenbäck säger uttryckligen:
– Vi kommer aldrig att acceptera att någon annan bensinstation i Tranås har ett lägre bensinpris än vi!


Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com