2005-03-23

 

Ann-Catrin ny ordförande i Frinnaryds Bygdegårdsförening

 

Frinnaryds Bygdegårdsförening höll årsmöte i söndags (2005-03-20). Till ny ordförande efter Kurt Lindkvist utsågs Ann-Catrin Lindström.
Bygdegårdsföreningen har funnits till i över 50 år och det gångna verksamhetsåret har präglats av jubileet.

Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen har 106 medlemmar. En del av dem har ställt upp och jobbat ideellt och man har bland annat målat fasaden och fönstren på bygdegården.
Bygdegårdsföreningen har också ordnat tipspromenader, filmvisning för barn, midsommarfest och medverkat med arrangemangen runt Frinnarydsdagen den 14 augusti.
Den 2 oktober firade föreningen sitt 50-årsjubikleum med middag och uppvaktningar. Dåvarande ordföranden Kurt Lindkvist gjorde då också en minnesskrift med en tillbakablick på de gångna åren.
Bygdegårdsföreningens inkomster består av medlemsavgifter och uthyrning av lokalerna till olika evenemang som t.ex. födelsedagsfester, bröllop m.m. Budgeten omfattade 117.500 kronor och föreningen gick back med 12.555 kronor.
En ljusning i det ekonomiska läget är dock installationen av pelletseldningen som gjordes i januari förra året. Uppvärmningskostnaderna har genom detta kunnat minskas med ungefär 20 000 kronor under det gångna året.

Ny ordförande i Frinnaryds bygdegårdsförening är Ann-Catrin Lindström.

Årsmötet beslutade bland annat att låta göra en prioriterad investeringsöversyn där behovet av en ny diskmaskin och en storbehållare för eldningspellets står högt på önskelistan.
Efter årsmötesförhandlingarna består styrelsen av Ann-Catrin Lindström, ordförande; Britt-Marie Hansen, sekreterare; Bosse Strandesjö, kassör; Kurt Lindkvist, Kerstin Karlsson och
Eva-Lena Andersson.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten frinnaryd.com