Frinnaryd i norra Småland

Frinnaryd har blivit en omtyckt startplats för kanoting. Här finns nedfart för fordon med kanotsläp, grillplats och en liten övernattningsstuga. Härifrån når man hela Svartåns vattensystem och sjön Sommen.

 

Frinnaryd är det lilla samhället med de stora fördelarna. Frinnaryd är boendeidyllen med lagom pendelavstånd till Tranås, Eksjö, Nässjö och Jönköping.

För att vara mer exakt ligger Frinnaryd, med landsvägsavstånd, 17 km söder om Tranås och 14 km norr om Aneby. Till Eksjö är det 39 km, till Nässjö 44 km och till Jönköping är det 52 km. Frinnaryd ligger i Aneby kommun

I Frinnaryd trivs man. Lugnt och skönt. Inget bus. Det som lockar till inflyttning är de tilltalande fastighetspriserna. Mindre än hälften av vad det kostar i närliggande tätorter. Här kan man hitta en modern villa för under 300.000. Låter det otroligt? Kolla själv på till exempel denna länk I Frinnaryd finns också möjlighet att välja boende i hyreslägenhet.

Fantastisk natur och möjligheter till ett rikt friluftsliv. Motionsslingor med belysning och en mycket välskött idrottsplats. Gott om fisk i omkringliggande sjöar. Bär och svamp på gångavstånd.Eller ta en kanottur på Svartån - enda vattendraget som rinner norrut.


Långt från samhället, ute i markerna, hittade jag detta offentliga utedass. Med toapapper och allt. Det är sådant som kallas service! Foto ©: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten frinnaryd.com