2012-05-02

Valborgsmässofirandet i Frinnaryd lockade många

Själva vårkören var sammansatt av sångare från Kyrkokören, frikyrkokörerna och övriga vårsångare, det vill säga frivilliga som ville sjunga. Foto: Bevan Berthelsen

 

Många hade samlats för att fira Valborgsmässoaftonen på Frinnaryds idrottsplats.

Vårtalet hölls av Ola Gustafsson från Aneby.

 

 

Den vackra och varma kvällen bidrog till att drygt 250 personer samlades på idrottsplatsen i Frinnaryd för att fira valborgsmässoaftonen.

UTBUDET VAR traditionellt och precis som det ska vara en sådan här kväll med servering av korv, dricka och kaffe, chokladhjul, bollkastning, lotterier, fackeltåg, vårkör, vårtal av Ola Gustafsson från Aneby, den stora vårelden och fyrverkeriet.
Utöver detta fanns speciellt för barnen ponnyridning och fiskdamm.
Det stora antalet barn var glädjande och beror på att många unga barnfamiljer flyttat till Frinnaryd, varav en del tidigare har vuxit upp här och återvänt sedan de bildat familj.

SJÄLVA VÅRKÖREN var sammansatt av sångare från Kyrkokören, frikyrkokörerna och övriga vårsångare, det vill säga frivilliga som ville sjunga.
Bland sångerna som framfördes kan nämnas ”Längtan till landet”, ”Glad såsom fågeln”, ”Alla fåglar kommit re´n”, ”Nu grönskar det i dalens famn” och ”Sköna Maj”. Senare avslutades med nationalsången ”Du gamla du fria”.
Arrangörer var Frinnaryds samhällsförening, Frinnaryds IF, Frinnaryds Bygdegårdsförening och Svenska kyrkan.

Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com