2010-05-23

Mopedrallyt i Gripenberg en stor succé

Det blev ett tillfälligt dis av alla avgaser när alla gav sig iväg vid starten. Foton: Bevan Berthelsen

 

Jörgen Wågeberg med sitt senaste renoveringsobjekt, en Crescent från tidigt 1960-tal.
– Jag köpte den i Malmö för ett år sedan för tretusen och då var den nästan skrot. Idag är den värd mist 15 000, berättar han.

Stefan ”Nypa” Nyström visar här upp årets vinst en EU-moppe för 16 800 kronor.

Målet var det sevärda mopedmuseet i Björkenäs.

 

Gripenbergs mc & mopedrally under lördagen blev en ny succé med 217 startande och bästa tänkbara väder.

DET ÄR FJÄRDE året nu och antalet startande ökar för varje år. Förra året var det 196 som deltog och premiäråret 2009 startade 64 entusiaster med sina veteranmopeder.
Det hela har utvecklats till en lokal folkfest eftersom anhöriga och åskådare var närmare 300 vilket blir över 500 personer på startplatsen vid det gamla gjuteriet i Gripenberg.
Målet var det stora mopedmuseet i Björkenäs och på ditvägen fanns tio stopp för tipsfrågor där vinsten var en sprillans ny EU-moped för 16 800 kronor. Den gick till en man boende utanför Adelöv.
Först startade motorcyklarna, som hade en egen rutt. Därefter alla mopederna av olika årgångar där även flakmopeder förekom. Intressant är också det starkt ökande antalet kvinnor som startar.
En följebil med bensin och tändstift, men ingenting annat fanns med hela vägen. Alla hade fått ett mobilnummer att ringa ifall fordonet skulle stanna eller något annat haveri skulle inträffa. Det var endast ett halvdussin som råkade ut för sådana oförutsedda händelser.

Bevan Berthelsen


Jörgen Wågenbergs veteranmoppesida


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com