KORTARE BILDNOTISER ÅR 2012

2012-05-16

Naturskyddsföreningen bjöd på kryssning

Under lördagseftermiddagen bjöd Naturskyddsföreningen på en tretimmars kryssning med s/s Boxholm II.

DET BLEV ÄVEN STRANDHUGG med medhavd fika och de närmare 60 deltagarna hade trevligt.
Den sällsynta Pilgrimsfalken häckar vid Svalberget och ett par andra platser vid sjön Sommen.
Nästa utflykt blir den 6 juni till Svensbo lövskog på Torpön.

Foto: Bevan Berthelsen


 

 

2012-05-09

Tranåsbostäder invigde BMX-cykelbana

Bmx-åkarna Axel Skoog och Viktor Nilsson från Huskvarna visade upp sina färdigheter på den nya banan. Foto: Bevan Berthelsen

Under måndagskvällen invigde Tranåsbostäder en ny BMX-cykelbana vid sin lekpark på Fabriksgatan 3.
I SAMARBETE med Hyresgästföreningen Fabriken anordnades då en gårdsfest med grillad korv, dricka och kaffe och en tipspromenad. Samtidigt visades de nyinstallerade lekredskapen upp.
Bmx-åkarna Axel Skoog och Viktor Nilsson från Huskvarna visade upp sina färdigheter på den nya banan.
Såväl äldre som barn hade trevligt i drygt två timmar.

Bevan Berthelsen

Gillis Johansson hade fullt sjå som korvgubbe.

 

2012-03-28

Omval vid Livsfilosofernas årsmöte

Livsfilosofernas styrelse består nu av Monica Eklund som ordförande. Carina Viberg, sekreterare; Lennart Larm, kassör; Jennifer Hedrén och Lars Nilsson. Foto: Bevan Berthelsen

Det blev omval vid Livsfilosofernas årsmöte i söndags. I den trevliga föreningslokalen på Sveagatan fanns också en fotoutställning med Åke Ufo Gustafsons bilder.

Av verksamhetsberättelsen framgår bland annat att föreningen har 70 medlemmar och man har haft en intensiv verksamhet. Man har varje månad inbjudna föreläsare och kunniga certifierade medier. Varje onsdagskväll har man arrangerat träffar med olika teman.
Ett eget omfattande bibliotek med speciallitteratur finns också tillgängligt för medlemmarna.
Nytt är också att man för anteckningar vid seanser där deltagare, som fått kontakter, får ta med sig dessa utskrifter hem.
Styrelsen består nu av Monica Eklund som ordförande. Carina Viberg, sekreterare; Lennart Larm, kassör; Jennifer Hedrén och Lars Nilsson.

Bevan Berthelsen


2012-03-21

Miljöpartiet höll årsstämma

Thomas Stüker från Tranås valdes som ersättare i regionstyrelsen medan Sibylla Jämting från Aneby sitter kvar för andra året som ordinarie. Foto: Bevan Berthelsen

Miljöpartiets länsorganisation höll årsstämma i Mullsjö under lördagen. Till ersättare i regionstyrelsen valdes Thomas Stüker från Tranås medan Sibylla Jämting från Aneby sitter kvar för andra året som ordinarie.

DET BLEV EN VISS kvinnodominans med 4 kvinnor och 3 män bland de ordinarie ledamöterna och 4 kvinnor samt 2 män som ersättare. Annica Nordqvist blev nyvald som ordinarie i valberedningen.
Efter förmiddagens stämmoförhandlingar blev det kulturevenemang, miljöpris utdelades till Agneta Nalbin, Tina Ehn och Kew Nordqvist berättade nyheter om sitt arbete i riksdagen och Märta Svärd talade om partiets landstingsgrupps arbete.
Från miljöpartiets Gröna Seniorer gavs en engagerande information och bildandet av en lokal sektion för länet är på gång.
Det beslutades också att årsstämman 2013 ska hållas i Tranås.

Bevan Berthelsen


2012-03-14

Jon Forsärla ny ordförande i Miljöpartiet

Vid Miljöpartiets årsmöte valdes Jon Forsärla till ordförande efter Colm O´Ciarnain.
Foto: Bevan Berthelsen

Vid Miljöpartiets årsmöte igår valdes Jon Forsärla till ordförande efter Colm O´Ciarnain.

MÖTET HÖLLS PÅ Skafferiet med ett 20-tal medlemmar och styrelsen består nu, utöver ordföranden, av Sanna Soleskog, Emilie Emanuelsson och Elisabeth Linderfalk.
Partiet kunde konstatera att 2011 har varit ett intensivt verksamhetsår med täta medlemsmöten och en rad nya medlemmar som jobbat effektivt i styrelser och nämnder. Alla har funnit sig väl tillrätta och arbetat med att få igenom de gröna frågorna.


2012-03-14

Loppis drog mycket folk

Redan vid starten klockan 13 hade många samlats vid loppisborden utanför Församlingshemmet. Foto: Bevan Berthelsen.

Många passade på att besöka Församlingshemmet i Tranås på söndagseftermiddagen där Svenska Kyrkan hade hyrt ut bord till loppisförsäljarna.

REDAN VID STARTEN klockan 13 hade många samlats vid loppisborden utanför för att kanske kunna göra fynd till bra priser.
Lika packat med presumtiva köpare var det inomhus där loppisborden stod tätt på både första och andra våningen.
Det här lyckade arrangemanget genomfördes till förmån för fastekampanjen. Det innebar att hyran för varje bord både ute och inne gick till kampanjen. Kyrkan hade också försäljning av fika samt korv med bröd i bottenvåningen.
Det fanns även ett bra utbud av kyrkans försäljning av bröd och Fairtrade, eller rättvisemärkta varor som det heter på svenska. Ofta är dessa produkter även KRAV-märkta.
Ett bra grepp som vi hoppas återkommer i höst!

Bevan Berthelsen


2012-03-14

Ny ordförande i Hörselskadades Förening

Helen Olausson valdes till ny ordförande då Hörselskadades Förening i Tranås höll årsmöte förra veckan i Gula Villan. Foto: Bevan Berthelsen.

Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen genomfört tio evenemang under året med Lennart Gustavsson, som 23 januari visade bilder och berättade om Norges storslagna natur och fågelliv.6 april berättade Bengt Nordin om sitt arbete som apotekare och informerade om aktuella mediciner. Även en bussutflykt till Gränna, för att nämna något.
Flera av arrangemangen har anordnats i samarbete med Astma- och Allergiföreningen och visar hur flera föreningar kan samarbeta och man arbetar nu för att utveckla detta vidare.
Den 15 oktober var det Hörselskadades dag och då informerade föreningen på Stadsbiblioteket.
Vid årsmötesförhandlingarna, som leddes av Lennart Hjalmarsson från Värnamo, valdes Helen Olausson till ny ordförande och Peter Andersson blev ny kassör. Utöver dessa består styrelsen nu av Per-Åke Göransson, Rosita Palm, Jan-Erik Agduhr och Gun Rydholm. Thore Pramberg omvaldes som ersättare.
Lennart Hjalmarsson från Hrf informerade även om senaste hörseltekniska hjälpmedel.
Med blommor och bröd avtackades tidigare ordförande John Madsen och tidigare kassören Christina Hellström samt Albin Bengtsson. Dagny Grändevall tackades också för sitt arbete inom föreningen.

Bevan Berthelsen


2012-03-07

Vilken matbit för en katt

Gäddan, som vägde fem kilo, blev en riktig smakbit för katten Sixten. Foto: Bevan Berthelsen

KATTEN SIXTEN GILLAR MAT. För tre år sedan lyckades han fånga en and nere vid Svartån. Den gömde han i en blomrabatt i trädgården och satte i sig på tre dagar.
Den här femkilosgäddan räcker betydligt längre.
Sixten vill här tacka Tor Boij som tog upp den ute på sjön Sommen förra veckan.


2012-03-07

Diabetesföreningen höll årsmöte

David Hultman var inbjuden mötesordförande, sekreterare Eva-Lott Öhberg. Foto: Bevan Berthelsen

Tranås Diabetesförening höll årsmöte förra veckan i Gula Villan. Föreningen har 119 medlemmar.

UTÖVER MEDLEMSMÖTEN med information så har man under 2011 bland annat haft en påskfest då tanterna från Tranåsrevyn underhöll. Vidare en resa till Ullared i fullsatt buss. Året avrundades med en julfest 14 december med underhållning av Mariette Lagg, luciatåg och återbesök av de populära tanterna från Tranåsrevyn.

Inga Fingal omvaldes till ordförande och den övriga styrelsen består nu av Esse Hansson, Sandra Bång, Mari-Ann Palmeer, Stephan Henriksson, Bengt Gustavsson, Eva-Lott Öhberg,
Pernilla Burenby. Ersättare är Margareta Johansson..
Den planerade verksamheten för i år omfattar 11 evenemang och börjar med påskfesten den 4 april då Göran Larsson och Tranås barnkörer Voice och Noice underhåller.

Bevan Berthelsen


2012-02-29

Astma och Allergiföreningens årsmöte:

Dagny Grändevall avtackades efter 11 år som ordförande

Agneta Dahl med tidigare ordföranden Dagny Grändevall, som inte tänker lägga av utan fortsätter att arbeta aktivt i Astma och Allergiföreningen. Foto: Bevan Berthelsen

Efter 21 år i Astma och Allergiföreningens styrelse, varav 11 år som ordförande avtackades Dagny Grändevall vid årsmötet i måndags. Ny ordförande är Agneta Dahl.

DEN AKTIVA FÖRENINGEN, som har 144 medlemmar, har under det gångna verksamhetsåret bland annat genomfört information på apoteket Kronans Droghandel. Vårutflykt till Saltbutiken i Gränna, föreläsning med homeopat och naturmedicinare Simen Kristiansen och luciafest utöver de regelbundna medlemsmötena.

Styrelsen består nu av Agneta Dahl, orf.; Ingela Holmström, Gittan Fagerlund, Jessica Friberg, Gun-Britt Ivarsson, Claes Lindell, Michael Blom samt Stefan Orre, som kassör.
Ersättare är Carina Karlsson.
Den 2 april blir det påskbuffé med underhållning och information.


2012-02-29

Hyresgästföreningen Fabriken höll årsmöte

Håkan Johansson och John Persson höll i själva årsmötesförhandlingarna hos Hyresgästföreningen Fabriken. Foto: Bevan Berthelsen.

Under onsdagskvällen förra veckan höll Hyresgästföreningen Fabriken på Ydrevägen årsmöte i sin lokal. John Persson från Hyresgästföreningen Höglandet var inbjuden som mötesordförande.

AV VERKSAMETSBERÄTTELSEN framgår att föreningen har anordnat välbesökta både påskfest och adventsfest med populära Svartådalens sång och cittragrupp båda gångerna. I maj gjordes en bussutflykt till flera intressanta platser i Västergötland med 40 deltagare.
I övrigt har det varit bingo varje måndag och promenadkvällar varje vecka. Vävstugan är öppen tre dar i veckan.
I styrelsen finns nu Siv Arvidsson, ordf.; Håkan Johansson, kassör; Richard M´Foutiga,
Kicki Talestig och nyvalda Rose-Marie Jonsson.
Man kommer också att bredda veckoutbudet med bland annat kortspel en kväll i veckan.

Bevan Berthelsen


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com