2012-08-29

Hemvändardag planeras i februari

Initiativtagaren Björn Forsell med portföljen full av uppslag. Foto: Bevan Berthelsen

För drygt en månad sedan startade Ulrika Hansson, född Backlund, en Tranås-sida på Facebook som heter Du vet att du kommer från Tranås om du..."
Sedan dess har det kommit med närmare tretusen i den här FB-gruppen och nu har det blivit dags att ordna en Hemvändarfest för alla.

DET VAR BJÖRN FORSELL som tog initiativet till en hemvändarträff och kallade, i fredags, till ett möte för att samla några intresserade att spåna lite omkring detta.
Det blir dels ett sätt att få utflyttade tranåsbor och dels kvarboende tranåsbor att samlas under gemytliga former.

 

 

VID FREDAGENS TRÄFF hände en hel del. Parkhallen hyrs och tranåsbandet Cougartz är redan bokade. Rövsvett borde också vara med och det ordnar sig nog. Vidare diskuterades olika kringaktiviteter så att det hela blir meningsfullt och inte bara utmynnar i enda stor fest.
Här ska man till exempel ordna med en stor fotoutställning från Tranås framförallt från de år då besökarna växte upp här. Jag måste också nämna att den här Facebooksidan formligen fylls på hela tiden av många nostalgibilder från medverkande tranåsbors privata samlingar och kompletterade med deras egna berättelser där andra minnesgoda besökare in sin tur kan komplettera så att allt till slut blir rätt med till exempel vad alla grannar i det eller det huset hette.
Jag skulle vilja kalla det hela för ett folkuniversitet med lokal knorr!

Bevan Berthelsen