2012-08-29

Tranås Caroliners ordnade populär pensionärstur

Vid Höganloft gjordes ett uppehåll för att beundra den magnifika utsikten.

Karin Persson och Linnea Haglund i Håkan och Lotta Perssons Chevrolet Belair från 1955.


HÄR NÅGRA EXTRABILDER SOM INTE VAR MED I TIDNINGEN Foto: Bevan Berthelsen

Et 30-tal glada pensionärer fanns på plats före avfärden.

Det blev ganska trångt vid Bergets vändplats med 14 mycket välvårdade vrålåk.

83-årige Åke Andersson njöt av utsikten utefter Storgatan i Ari Gudmundssons Pontiac Custom Torpedo från 1941.

Viola Lidén i framsätet och Claire Stendal samt Lena Andersson, här vid uppehållet vid Höganloft, åkte med Mats Lantz i hans Ford Fairlane årgång 1955.

Efter återkomsten samlades bilförare och de mycket nöjda passagerarna i Grottan där fika och smörgåstårta fick avrunda den trevliga kvällen.

Ari Gudmundsson, en av eldsjälarna i styrelsen för Tranås Caroliners, här med kvällens färdplan, tror att det blir en fortsättning nästa sommar.

 

 

För andra året i följd ställde medlemmar ur Tranås Caroliners upp under torsdagskvällen förra veckan med 14 fina och mycket välskötta gamla åk för en pensionärsutflykt.


STRAX EFTER klockan 18 på torsdagskvällen kunde ett 30-tal förväntansfulla pensionärer stiga in i bilarna för en utfärd längs Storgatan och vidare utefter Grännavägen till Höganloft där ett uppehåll gjordes för att beundra den magnifika utsikten. Återfärden till stan skedde via den södra infarten och en stilla åktur mot norr längs hela Storgatan till hamnen. Därefter gick färden ut till Norraby, förbi golfbanan och vidare, för att se både de gamla husen och den omfattande nybyggnationen av villor som skett. Vägen tillbaka gick via Norra Storgatan och sedan åter till Berget. Efter återkomsten samlades bilförare och de mycket nöjda passagerarna i Grottan där fika och smörgåstårta fick avrunda den trevliga kvällen.


DET HÄR VAR ANDRA året som föreningen ordnade den här augustiutflykten. Ari Gudmundsson, en av eldsjälarna i styrelsen för Tranås Caroliners, tror att det blir en fortsättning nästa sommar. Här ska också nämnas att det inte bara är boende på Berget som får åka med. Alla som deltar i Seniorverksamheten på Berget, men vistas på andra boenden, får också följa med.


Bevan Berthelsen

 


 

 

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com