2012-08-22

Tranåsmålarna invigde sin nya lokal Ateljé 61

Många lyssnade till invigningstalet. Foto: Bevan Berthelsen

Keramikern Leith Amir visar upp ett par av sina arbeten. Han började med keramik för 20 år sedan i Bagdad.

Pontus Fjellman från Sommenbygdens Folkhögskola underhöll med skönt gitarrspel.


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com

I söndags invigde Tranåsmålarna sin nya lokal Ateljé 61 med många besökare närvarande. Själva namnet har sitt ursprung i att adressen är Storgatan 61.

Medlemmarna har sedan i våras själva renoverat hela lokalen för att kunna få ett acceptabelt hyresavtal.
Föreningens ordförande Bernth Bevenby berättar att man idag har 47 medlemmar i jämförelse med starten för sju år sedan då man var 17.
Det har således gått framåt starkt och behovet att skapa en egen föreningslokal har funnits under en längre tid.

HÄR HAR VI STORA ytor i två plan där keramikerna håller till i källarplanet och övriga i gatuplanet med två stora skylfönster och bakomliggande ljusa lokaler för föreningens övriga verksamhet.
I sitt invigningstal berättade han bland annat:
– Idag är det en stor dag för föreningen. Dels kan vi inviga Ateljé 61 under Konstveckan och dels kan vi ordna en utställning där alla aktiva medlemmar bjudits in att delta. Det innebär att vi idag har 24 som ställer ut tavlor med olika teknik, keramik och trädesign.
Vår dropinverksamhet startar den 4 september på tisdagseftermiddagar och onsdagsförmiddagar. Mera information finns i våra skyltfönster och på vår hemsida www.tranasmalarna.se, sade Bernth Bevenby.

TRANÅSMÅLARNA & CO består av en grupp konstintresserade som vill skapa egna bilder och konsthantverk. Alla har olika erfarenhet och arbetar med olika tekniker
och material. Tillsammans uppmuntrar och inspirerar vi varandra att utvecklas. Det sker genom kurser, föredrag, studiebesök och eget skapande i ateljé.
Utöver en samlingsutställning i Tranås Stadshus har föreningen under det gångna verksamhetsåret ställt ut ibland annat Linköping och Eksjö.

Bevan Berthelsen