2011-03-09

Miljöpartiet höll årsmöte

 

– Vi är nu på god väg att bli det största politiska studentförbundet, sade Gabriel Lijenström som är språkrör för Gröna Studenter. Här med Kew Nordqvist. Foto: Bevan Berthelsen.

I söndags höll miljöpartiet i Tranås årsmöte i Café Skafferiet. Inbjuden gäst var Gabriel Lijenström från Vallentuna som är språkrör för Gröna Studenter.

-VI ÄR NU PÅ GOD VÄG att bli det största politiska studentförbundet, sade han och poängterade:
-När vi ska bygga upp vårt nya kunskapssamhälle måste vi hejda den nu enkelriktade vägen av högutbildade till storstäderna.

Kew Nordqvist berättade intressanta episoder från sitt arbete i riksdagen och redogjorde för valet, som blev en stor framgång. Miljöpartiet kom in i Landstinget med 4,38 procent av rösterna och Märta Svärd blev gruppledare där. Hon sitter också med som ordinarie i landstingets högsta politiska ledning.
Kew Nordqvist kom in i riksdagen. Det är 40 år sedan Tranås hade en riksdagsledamot.
Kommunalvalet blev dock en besvikelse. Partiet ökade med 203 röster och fick 693. Besvikelsen var att det endast fattades tre röster för ett tredje mandat i kommunfullmäktige.

LOKALT BLEV PARTIET vågmästare. Efter viss vånda, men framgångsrika och skickligt genomförda förhandlingar, av Annica Nordqvist och Matilda Fransson, med de fyra borgerliga partierna gav ett gott resultat. Samarbetsdokumentet innebar en stor förskjutning mot ett grönare Tranås och partiets två mandat växlades upp till 25 olika positioner i kommunens olika nämnder och styrelser.
Colm Ó Ciarnáin omvaldes till ordförande, Annica Nordqvist, sekreterare och Elisabeth Linderfalk, nyval, som kassör. Matilda Fransson utsågs till partiets kontaktperson och ska även vara ombud vid den kommande partikongressen i Karlstad.

Bevan Berthelsen

 


 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com