2011-11-16

Kura skymning på biblioteket

I måndags den 14 november började den 15: e upplagan av Nordiska biblioteksveckan för att manifestera högläsning, nordisk berättartradition och litteratur. I Tranås hade man valt att lyfta fram berättelser med lokal anknytning under denna kura skymning-kväll.


Lars Börje Jacobson från Piratensällskapet stod för den lokala anknytningen genom att läsa två mycket engagerande berättelser av Fritiof Nilsson Piraten. Foto: Bevan Berthelsen

 

FÖRENINGEN NORDENS ordförande i Tranås , Pirkko Nilsson, hälsade alla välkomna och berättade lite om bakgrunden till detta årligen återkommande evenemang, som genomförs på tusentals bibliotek i Norden och Baltikum.
Lars Börje Jacobson från Piratensällskapet stod för den lokala anknytningen genom att läsa två mycket engagerande berättelser av Fritiof Nilsson Piraten, som båda hade sin upprinnelse från Piratens tid som advokat i Tranås.
Den första handlade om hur Tranås stad anställde en stadssekreterare under 1920-talet och lockade till många skratt bland åhörarna.
Den andra berättelsen heter ”Elsa får piano” och gav ett utmärkt exempel i Piratens speciella berättarförmåga, som facsinerat så många.
Det hela avrundades med fika och ett lotteri.

Bevan Berthelsen