2011-02-23

Fullsatt vid Piratenkväll på biblioteket

Ordföranden Mikael Persson och skattmästaren Peter Danielsson i det svenska Fritiof Nilsson Piraten sällskapet här med ett par av de lokala initiativtagarna Göran Gunnarsson och Lars-Börje Jacobson. Foto: Bevan Berthelsen.

 

-Vi känner oss väldigt hedrade och har med oss ett beslut att vi kan stödja den här kommande verksamheten med 5 000 kronor, sade Peter Danielsson från Piratensällskapet.
Drygt 70 personer hade samlats till Piratenkvällen i Stadsbiblioteket under tisdagskvällen.

Efter en introduktion om Piratens tranåsår (1920 till 1931) och en del roliga händelser från dessa år var det dags för kvällens höjdpunkt. Dokumentärfilmen om Piraten ”Den sanne lögnaren” visades med Stellan Skarsgård som speaker. Han filmdebuterade för övrigt i rollen som Bombi Bitt i biograffilmen.
Framåt 22-tiden, när Tranås-Posten redan gått i press, samlades man för att bilda det lokala piratensällskapet i Tranås. Under kvällen skulle en interimsstyrelse utses och planerade aktiviteter bestämmas.
Eftersom namnet Piratensällskapet redan finns fanns förslag på bland annat ”Tranås-Piraterna” och ”Somma-Piraterna”. Det senare kanske ska associera till Piratens anknytningar till bland annat Ydrebygden.
Det finns för övrigt inget lokalt piratensällskap i Sverige och Tranås kommer således att bli först – ett initiativ, som många väntat länge på.

Bevan Berthelsen

Drygt 70 personer hade samlats till Piratenkvällen i Stadsbiblioteket under tisdagskvällen.

Klicka här för den tidigare artikeln om den första Piratenkvällen den 2010-12-01