2011-08-31

Tranås Caroliners ordnade en oförglömlig pensionärsutflykt

Neon Ross med sin Ford Mercuru Marquis från 1970 med Rune Johansson i baksätet. Rune berättade att han själv körde en engelsk Riley årsmodell 1947 på den tiden det begav sig. Foto: Bevan Berthelsen

Medlemmar ur Tranås Caroliners ställde under torsdagskvällen förra veckan upp med 12 fina och mycket välskötta gamla vrålåk för en pensionärsutflykt i den fina och varma sommarkvällen.


MATS LANTZ i föreningen, som var där med sin Ford Coupé från 1950, berättade att man planerat den här utflykten länge. Nu var det dags och Tranås Caroliners hade även denna gång tumme med vädret.
– Vi kör en runda på stan och sedan bär det iväg till Hätte och vidare till utsiktsplatsen på Höganloft. Sedan vidare mot Tenbäcken där vi tar av till gamla Tranåsvägen för tillbakafärden.
Det blir ett besök för fika på Hembygdsgården och sedan hem igen till boendet på Berget.

MÅNGA ÅKSUGNA seniorer fanns samlade utanför Berget och bilarna fylldes efterhand och alla gav sig iväg strax efter klockan 18.
På min fråga bland de väntande om det fanns med någon 50-talsraggare ställde Rune Johansson, nyss fyllda 80, upp. Han berättade att han själv körde en engelsk Riley årsmodell 1947 på den tiden det begav sig.
”Wille” eller Anders Wilhelmsson, som han egentligen heter, fanns på plats med sin Chewa Pickup från 1949 där rullstolarna lastades på och surrades fast ordentligt.
En oförglömlig utflykt som många hoppas kan återkomma nästa sommar.

Bevan Berthelsen


”Wille”, fanns på plats med sin Chewa Pickup från 1949 där rullstolarna lastades på och surrades fast ordentligt.