2010-05-26

Lyckat mopedrally från Gripenberg

Från Tranås deltog ett femtontal mopedentusiaster med ”Wågis” Jörgen Wågenberg, som ledare. Foto: Bevan Berthelsen

Förra året startade 64 ekipage och i år blev det närmare 100. Arrangören Stefan ”Nypan” Nyström är belåten med årets mopedrally i strålande försommarväder.

DET HÄR VAR ANDRA ÅRET som mopedrallyt genomfördes och det har nu blivit etablerat och återkommer varje år. Den här gången kombinerat med loppmarknad vilket gjorde att en hel del extrabesökare hade samlats på den gamla gjuteritomten i Gripenberg.
Starten skedde vid halvtiotiden då en del motorcyklar först gav sig iväg och därefter alla gamla veteranmopeder. Målet var det stora mopedmuseet i Björkenäs utanför Vireda.

FRÅN TRANÅS DELTOG ett femtontal med ”Wågis” Jörgen Wågenberg, som ledare. De flesta utrustade med dåtidens hjälmar, unikaboxar innehållande gamla termosar med äkta kork och lämpligt tilltugg.
Intressant är också att andelen kvinnliga deltagare ökat markant vilket bådar gott för framtiden – inte bara gamla nostalgigubbar längre. Intresset för sådana här nostalgiutflykter ökar hela tiden och är oerhört populära och suget efter gamla mopeder har gjort att priserna rusat i höjden.

Bevan Berthelsen

 

 

 

Läs här om förra årets premiär för mopedrally från Gripenberg

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com