2010-07-07

Massor av folk på lyckad loppis i Sunhultsbrunn

Massor av köpsugna människor. Antalet blev minst 500 och försäljningen pågick mellan klockan 08 till 11, men många for iväg med sina kap direkt medan andra strömmade till hela tiden. Foton: Bevan Berthelsen

Kanonfint väder och 20 grader varmt redan klockan åtta på lördagen gjorde sitt till för en mycket lyckad loppisförsäljning i Sunhult.

INNAN KENNETH LOOD blåste startsignalen i hornet exakt klockan åtta klargjorde han i högtalare om den viktiga regel som gällde: Om flera vill köpa samma sak vid startsignalen blir det budgivning och högsta bud får köpa varan.
Den årliga loppmarknaden i Sunhultsbrunn har blivit en av de största och populäraste i norra Småland. Sedan starten 1973 har det gått ständigt framåt både när det gäller skänkta saker och antalet besökare.
Årets pengaresultat blev 51 800 jämfört med förra årets 48 000 kronor. Efter avdrag för annonser, transporter och liknande blir det ungefär 40 000 kvar till Frinnaryds Hembygdsförening och deras livaktiga verksamhet.

SOM ALLTID HITTAR man rätt sak på rätt plats och slipper ränna runt och leta. Leksaker på ett ställe, böcker på ett, verktyg och liknande på ett, elektronik på ett, lampor och mattor på ett samt en jättestor yta med bara möbler.
Priserna är fantastiskt låga, om nu inte någon samtidigt bjuder över. En nästan ny stor teflonstekpanna kostade fem kronor!
En hel del av de skrymmande prylarna ställdes ut redan under fredagskvällen. Under natten har dock någon långfingrad varit där och stulit trädgårdsmöbler.

INGET FÅR FÖRFARAS är ett nytt grepp för i år. Tidigare fick en del kvarvarande prylar och skrymmande möbler köras till tippen eller eldas upp för att bereda plats till nästa års loppis eftersom insamlingen pågår hela året runt.
Redan under lördagseftermiddagen transporterades allt till den i september nyöppnade Mejeriet Secondhandbutik i Aneby, som drivs av Apostoliste Center en kristen förening för bland annat hjälp till människor i Sverige.
– Det känns både skönt och klimatsmart att det som blev kvar kommer till nytta, sade Elisabeth Ganestål, ordförande i Frinnaryds Hembygdsförening.

Bevan Berthelsen


 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com

 


Exakt klockan åtta blåste Kenneth Lood startsignalen i hornet.

Magnus Ljunggren och Gert Karlsson vid specialbordet för eftertraktade samlarprylar.

Mittbordet här är i år det bästa hittills sedan starten 1973 säger hembygdsföreningens ordförande Elisabeth Ganestål.

Massor av böcker och skrymmande möbler fanns också att väja bland.