2010-11-17

Sångkväll i fullsatt Frinnaryds kyrka

 

Årets höjdpunkt var det i söndags kväll i Frinnaryds kyrka när Kyrkobröderna för elfte gången arrangerade sin sångkväll med inbjudna sångare.

Det här har blivit tradition och många ser fram emot den återkommande sångkvällen i november varje år. Redan en kvart innan verkade det vara fullsatt överallt, men genom att pressa sig samman i kyrkbänkarna kunde alla som kom få en sittplats när det hela började med klockringning klockan 18.
Arne Gustavsson hälsade alla välkomna och bad dem spara alla applåderna till sist.
Det var som tidigare ett mycket välarrangerat sångprogram varvat med läsning ur Psaltaren, dagens bön, textläsning, Kyrkans förbön och Välsignelsen. Utöver psalmsång fick åhörarna även sjunga med som kör i bland annat ”Ovan där” och ”Han har öppnat pärleporten” eller som den egentligen heter: ”Som en härlig gudomskälla”.
För det ungdomliga inslaget svarade Millan Johansson, som bland annat sjöng ”Så länge jag lever”. Emma Strandesjö sjöng den omtyckta ”Amazing grace”.
De mycket omtyckta och välsjungande bröderna Orre med Rickard, Stefan och Torbjörn framförde flera sånger, bland annat ”Stad i ljus”.
När den finstämda sångkvällen var över brakade de massiva applåderna loss och de många åhörarna vände sedan hemåt. I november nästa år blir nästa sångkväll – den tolfte i ordningen.

Bevan Berthelsen

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


 

 


De mycket omtyckta och välsjungande bröderna Orre med Rickard, Stefan och Torbjörn framförde flera sånger, bland annat ”Stad i ljus”. Foto: Bevan Berthelsen

Frinnaryds Kyrkobröder sjöng sex sånger och i en del fick åhörarna sjunga med som kör.

För det ungdomliga inslaget svarade Millan Johansson, som bland annat sjöng ”Så länge jag lever”.

och Emma Strandesjö sjöng bland annat den omtyckta ”Amazing grace”.