2010-06-09

Presidentbyte i Rotary

I måndags kväll överlämnade Sigurd Lövmo rodret till välkände tranåsprofilen Börje Johansson, som då blev president för Tranås Rotaryklubb. Foto: Bevan Berthelsen

 

I måndags kväll överlämnade Sigurd Lövmo rodret till välkände tranåsprofilen Börje Johansson, som då blev president för Tranås Rotaryklubb.

CEREMONIN genomfördes vid en utflykt med s/s Boxholm II på sjön Sommen. Det åts traditionell sjömansbiff och Börje Johansson kunde under kvällen också välkomna fyra nya medlemmar i klubben.
Rotary i Tranås har nu ett 80-tal medlemmar och har funnits här i mer än 50 år. Själva huvudorganisationen Rotary International, som har 1,2 miljoner medlemmar, bildades för drygt 100 år sedan och är världsomspännande. Medlemmarna över hela världen ställer upp med sin tid och sina kunskaper i enlighet med Rotarys motto ”Osjälviskt tjänande” i stora humanitära projekt.
Här i närområdet stöttar klubben insatser för att ge människor som, av en eller annan anledning, behöver komma tillbaka till yrkesverksamheten en hjälpande hand. Ett antal personer har genom detta program, som pågår i det tysta, fått hjälp med en ny start i livet. Inom klubben finns även en mentorsverksamhet, som ska hjälpa, ofta mycket välutbildade personer, som har kommit hit till Sverige, att få kontakt med yrkesverksamma svenskar.
Tranåsklubben har också bidragit med penninggåvor till ”Hjälp Lettlands barn NU” och ”Hjälp Haiti NU” och stöttat Rotary´s största enskilda projekt, där hundratals miljoner investeras, som syftar till att utrota polio. Internationell deltar också ett stort antal ungdomar i olika typer av studentutbyten.
Ledstjärnan är, utöver de humanitära insatserna, också att uppmuntra till hög etisk standard inom alla yrken och bidra till att bygga upp goodwill och fred i vår värld.

Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com