2010-05-26

Pingstfika på Rås gård

 

Karin Arvidsson vid det överdådiga fikabordet med hembakat biologiskt bröd av alla de sorter. Foto: Bevan Berthelsen

I söndags ordnade Rås gård vårfika under fyra timmar med gott hembakat bröd.

DET VAR INGET EXTRA arrangemang utan det riktade sig till människor som ville promenera i försommargrönskan. En tipspromenad för såväl vuxna som barn fanns också och i växthuset kunde besökarna köpa plantor som drivits upp av trädgårdsmästaren Matts Aronsson.
-Vi har inte personal så det räcker till att hålla öppet varje helg utan det får bli då och då i samband med speciella arrangemang, berättar Karin Arvidsson som nu bara har en vecka kvar tills hon slutar med pension.
Emelie Emanuelson, som vikarierar ett år som kökschef, berättar att hon utöver matlagningen även bakar allt det goda brödet som serveras.

 

Emelie Emanuelson lagar all mat och bakar allt bröd på Rås gård – en lukullisk smakupplevelse för den som vill prova på.

– VI LAGAR INTE mat varje dag utan bara för beställningsgrupper samt tre dar i veckan för Grön Rehab, som då har sin verksamhet här. Jag håller nu på att KRAV-märka hela köket. Alla råvaror i köket för matlagning och bakning är således biologiskt odlade, säger Emelie.

Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com