2010-03-24

Kew Nordqvist etta på miljöpartiets riksdagslista

Linnea och Ida Maselli samt Roberto Zordan från Grön Ungdom i länet underhöll med sång och musik vid årsstämman i Nässjö.

I lördags höll länets miljöpartister sin årsstämma i Nässjö då valsedeln för riksdagsvalet och de tre valsedlarna för landstingsvalet spikades.

RIKSDAGSLISTAN för mp i Jönköpings län, som omfattar 22 namn, toppas av Kew Nordqvist, Tranås och andranamn är Birgit Sievers från Gränna.
I landstingsvalet går partiet ut med tre listor vilket innebär en lista för varje sjukvårdsområde. Alla tre listorna, med 12 namn vardera, domineras av kvinnonamn. Det kan bero på att det är kvinnorna som yrkesmässigt är mest verksamma inom vården, som är Landstingets mest omfattande ansvarsområde.
Listan för Östra sjukvårdsområdet, som omfattar vårt område, toppas av Märta Svärd, som är medicinsk ansvarig sjuksköterska i Tranås. Hon står också som andranamn på valsedeln för Södra sjukvårdsområdet och tredjenamn på Norra sjukvårdsområdet.

 

Miljöpartiets riksdagslista för länet toppas av Kew Nordqvist, Tranås och andranamn är Birgit Sievers från Gränna. Foto: Bevan Berthelsen

Som femte namn återfinns tranåsbon Bevan Berthelsen, som var verksam som landstingspolitiker i Västmanlands Landsting under flera mandatperioder fram till 2002 då han återvände till hemtrakterna.
Två unga kvinnor återfinns också på valsedeln. Det är 22-åriga Matilda Fransson från Tranås och 20-åriga Ida Maselli från Nässjö.

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com