2010-05-12

Janne Hall drog fullt hus hos Livsfilosoferna

Det blev fullsatt hos Livsfilosoferna när populäre Janne Hall genomförde en mycket uppskattad medial demonstration i söndags. Foto: Bevan Berthelsen

Jan ”Janne” Hall från Motala genomförde en mycket uppskattad medial demonstration hos Livsfilosoferna i söndags.
Lokalen i före detta speceributiken ”Handlarn” på Sveagatan 37 blev fullsatt till sista plats.

JANNE HALL ÄR KÄND för att kunna klara av många kontakter bland åhörarna och den här gången fick ett 40-tal av åhörarna medelanden från bortgångna anhöriga och vänner. En del var kanske lite diffusa, men flera så pass träffsäkra att många berördes starkt.
Här gavs också goda råd om hur vederbörande skulle bete sig för att klara upp vissa livssituationer.
När Tranås-Postens utsände tog ett snack med honom berättade han att han föddes 1942 nere i Småland, men växte upp i Motala. Fadern var kommendörkapten i Kungliga Flottan och en sann materialist.
– Min mediala förmåga fanns med redan som barn men pappa försökte hela tiden hindra mig. ”Sånt här ska du inte hålla på med!” var hans stående kommentar.
- Senare fick jag en ny far och den här fosterpappan var en jordnära lantbrukare som uppmuntrade min mediala utveckling.

68-årige Janne Hall har nu varit verksam som medium i 35 år. En gemytlig man med en stor portion humor. Han vurmar för mopedrallyn och gamla veteranbilar. Han har en gammal Volvo Amazon från 1965 som han mekar med och tar en åktur med då och då.

DET BLEV EN HEL del finstämda och personliga budskap som förmedlades och en del riktigt roliga.
Janne beskrev hur en dam bland åhörarna var mycket intresserad av loppisförsäljning. Hur hon gick runt och köpte upp prylar hos andra försäljare för att sedan sälja dem i sitt eget stånd.
En annan fick frågan ”Samlar du på skor – jag ser mycket skor”. Jovisst! men jag skänkte bort dem alldeles nyligen.
-Här står en man, som säger att du var mycket intresserad av skor, men själv var han intresserad av motorer.
Efter Janne Halls framträdande serverades kaffe och te och många fick möjlighet att prata med andra om sina intryck. En hel del var där för första gången och ingen verkade besviken.
En lyckad söndagseftermiddag framförallt för att så många fick ta emot budskap.

Bevan Berthelsen

 

Läs här fler artiklar från Livsfilosoferna i Tranås

 

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com