2010-02-24

Omval hos Hyresgästföreningen Fabriken

Styrelsen för år 2010 består av Richard M´Foutiga, Siv Arvidsson, ordf.; Håkan Johansson, kassör och Cecilia Nilsson, sekr. Längst bak gästande John Persson från Eksjö. Foto: Bevan Berthelsen

Under tisdagskvällen förra veckan höll Hyresgästföreningen Fabriken på Ydrevägen årsmöte i sin lokal.

INBJUDEN MÖTESORDFÖRANDE var John Persson från Hyresgästföreningen Höglandet. Det blev omval av hela styrelsen som nu består av Richard M´Foutiga, Siv Arvidsson, ordf.: Håkan Johansson, kassör och Cecilia Nilsson, sekr.
Föreningen har anordnat både påskfest och adventsfest med populära Svartådalens sång och cittragrupp båda gångerna. I maj gjordes en bussutflykt till bland annat leksaksmuseet i Nävelsjö.
I övrigt är det bingo varje måndag och promenadkvällar varje vecka. Vävstugan är öppen tre dar i veckan.

I samband med fikat efter årsmötet diskuterades livligt beslutet att avveckla bussförbindelserna mellan Tranås och Eksjö i december. Många reser med bussarna flera gånger om året för läkarbesök på Höglandssjukhuset. Dessa, ofta äldre handikappade, ska då tvingas åka tåg från Tranås till Aneby och där byta till en buss som går mellan Aneby och Eksjö med samma besvärliga procedur vid hemresan. Till perrongen i Aneby finns en bro över spåren med många trappsteg i vardera änden. Någon menade att beslutet kanske kan rivas upp eftersom det är val i september.

Bevan Berthelsen

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com