2010-02-03

Brunnsparkskyrkan bjöd in till intressant seminarium

 

Prästen Magnus Aasa besökte Brunnsparkskyrkan i helgen. Foto: Bevan Berthelsen

Det var inte många som visste vem han var, men vilken lördagsafton det blev! Många hade samlats för att lyssna till Magnus Aasa från Örnsköldsvik som höll två seminarier där sången och musiken var starka inslag i hans evangelist- och helandetjänst.

DET VAR BRUNNSPARKSKYRKAN i Tranås som bjudit in Magnus och seminarierna hölls i Baptistkyrkans tidigare kyrka på Tingsvägen. Det första seminariet var ”Jesus vår läkare” och efter en ordentlig fikapaus var det dags för ”Jesus vill ta dig dit du borde vara”.

Tranås-Postens utsände fick en pratstund med honom där han berättade att han föddes i Juoksengi för 45 år sedan och växte sedan upp i Luleå och läste teologi i Uppsala.
Magnus Aasa är präst i Svenska Kyrkan och tjänstgör nu Själevads kyrka i Örnsköldsvik.
- Själevads kyrka utsågs 1998 till Sveriges vackraste kyrka av tidningen Året Runt, inflikar Magnus.
Han bor i Örnsköldsvik med hustrun Birgitta och deras två barn. Under åren 1989 till 1996 tjänstgjorde båda makarna som pastorer i Borås.
Magnus berättar att han sysslar med fyra P: n vilket betyder Pappa, Präst, Politiker och Pop. De prioriteras i nu nämnd ordning. Popen inrymmer även att Magnus producerat en egen CD-skiva som heter ”Till sista andetaget”.

Bevan Berthelsen