2009-04-01

 

Mp-regionen höll årsstämma i Stadshuset

 

Anja Åkesson, Tranås och Peter Lundvall från Jönköping höll i mp-regionens årsstämma i Tranås Stadshus i söndags. Foto: Bevan Berthelsen

Ombuden från mp-kommunerna i länet samlades i söndags för årsstämma i Tranås Stadshus. Mötet, som leddes av Peter Lundvall från Jönköping med Anja Åkesson, Tranås, som sekreterare pågick hela dagen.

TILL LEDAMÖTER i regionledningen valdes Walter Soares från Vetlanda, Margareta Fick från Habo, Ritva Hermansson från Vetlanda och Colm O´Ciarnain från Tranås. Sedan tidigare, med ett år kvar finns Almuth Holmkvist från Vetlanda, Kerstin Klasson från Jönköping och Kew Nordqvist från Tranås.
Viktigast under det gångna året är att kansliet, i samarbete med mp-Jönköping, är bemannat och sköts av Clas Carlsson, som också ansvarar för de ekonomiska räkenskaperna och den nya datorbokföringen. Årsstämman beslutade att utse honom till kassör.
Man har också fortsatt arbetet med at försöka skapa en antidiskrimineringsbyrå, arbetat med temat äldreomsorg och studier om rättvisemärkt handel. Kommunikationsstrategi och utbildning i att sköta de olika mp-hemsidorna ute i kommunerna, för att nämna något ur verksamhetsberättelsen.

VID ÅRSSTÄMMAN diskuterades också att mp missar ungefär en halv miljon kronor om året eftersom man inte som övriga partier är representerade i Landstinget.
Det diskuterades även om regionens valberedning ska utökas, inför riksdags- och landstingsvalet, med folk från kommunernas lokala valberedningar.
Beslutet blev att ha en utökad valberedning genom etablerade samarbeten med de lokala
mp-regionerna i länet.

Bevan Berthelsen

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


Ett gott skratt förlänger livet! Klicka här för den särskilda länksidan TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG