2009-05-13

 

Lyckat långloppis trots kyla

Loppis på stan en riktig folkfest. Foto: Bevan Berthelsen

 

Anneli Östh sålde en fin vedkorg för en femtiolapp.

Ingvar Hjalmarsson kollade in om det fanns några bra videofilmer.

Monica och Bengt-Åke Igefors i Frälsningsarméns loppisstånd.

Lördagens Långloppis blev en succé trots iskalla vindar och moln. Rekordet från förra året stod sig eftersom det var lika mycket folk i år. Flera tusen intresserade beräknas ha tillbringat några timmar på Storgatans båda trottoarer. En stor del hitresta – inte att förglömma!

FÖRRA ÅRETS Långloppis drog cirka 170 försäljare och i lördags fanns ungefär 200 på plats.
Det hela startade klockan nio, men redan före tolv var det ganska svårt att ta sig fram med barnvagn eller rollator. Helt i klass med förra årets rekord trots att vädret då var mycket varmare.
I huvudsak var det privatpersoner som bjöd ut sitt överskott från vindar och källarförråd, men också föreningar och skolklasser passade på att få in lite pengar genom att sälja prylar som samlats in under våren. En del butiker passade på att bli av med varor som blivit liggande.

DE SOM I FÖRVÄG funderat ut vad de ville ha gjorde givetvis sina klipp redan i startskedet medan övriga mest gjorde impulsköp. Priserna var i år lägre och det fanns givetvis goda prutmarginaler, kanske en påverkan av finanskrisens skapade köpmotstånd?
Årets Långloppis pågick till klockan 14 och någon timme innan tittade den värmande solen fram.


Bevan Berthelsen

 


TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG. De många uppskattade berättelserna från förr finns nu inlagda på en speciell länksida. KLICKA HÄR.


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com