2009-07-08

Bra resultat på Sunhultloppis i lördags

Att tippa antalet besökare är svårt, men det var folk så långt ögat kunde nå. Alla angränsande gator och vägar var på båda sidor fulla med hundratals parkerade bilar varför minst tusen personer är en låg uppskattning.

 

Loppmarknaden i Sunhult startade exakt klockan åtta på morgonen då Kenneth Lood blåste startsignalen i hornet. Foto: Bevan Berthelsen

Lördagens stora loppisevenemang i hembygdsgården i Sunhultsbrunn gick mycket bra. Många besökare som vanligt och tumme med vädret gav ett bra ekonomiskt resultat för Frinnaryds Hembygdsförening.

DET HELA STARTADE
exakt klockan åtta på morgonen då Kenneth Lood blåste startsignalen i hornet. Dessförinnan fick man inte köpa en endaste pryl. Det är heller ingen idé att försöka plocka åt sig några prylar dessförinnan och betala vid startsignalen. Det tillåts inte eftersom alla ska ha sin chans.
Om flera vill köpa samma sak vid startsignalen blir det budgivning och högsta bud får köpa varan.
Redan vid sjutiden fanns mycket folk på plats. Efter startsignalen var det en ständig ström av folk som kånkade och bar prylar till sina bilar för att sedan återvända och köpa mer.

DE LÅGA PRISERNA gör att nästan allting går åt och redan efter en timme var mer än hälften sålt. Prylarna är skänkta och insamlade under ett års tid och redan denna vecka börjar man ta emot till nästa års loppis.
Det speciella med den här loppmarknaden är att även skrymmande grejor finns med. Mängder av möbler, men även maskiner och verktyg.
Allt är också uppsorterat till olika stånd och försäljare. Till exempel enbart leksaker på ett ställe, mattor på ett annat och elektronik på sitt speciella stånd. Man slipper således ränna runt överallt och leta om man vet vad man är ute efter.
Fina saker gick till mycket låga priser och verkliga fynd gjordes av dem som hade näsa för specialiteter. De som hade plats kunde göra fina möbelfynd – ett mycket fint klaffbord i ek gick för endast 100 kronor!
Redan vid 10-tiden kunde man göra bra klipp. Om man till exempel köpte en ytterkruka för en krona fick man gratis fylla en hel kasse eller kartong med ytterligare fina krukor.

LOPPMARKNADEN i Sunhultsbrunn har blivit en av de största och populäraste i norra Småland. Sedan starten 1973 har det gått ständigt framåt både när det gäller skänkta saker och antalet besökare.
Årets resultat blev drygt 48 000 kronor. Efter avdrag för annonser, transporter, containrar och liknande blir det ungefär 33 000 kvar till Frinnaryds Hembygdsförening och deras livaktiga verksamhet.

Bevan Berthelsen

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com