2009-05-20

Lyckat bakluckeloppis i Frinnaryd

 

Tommy Andersson och Sigvard Torpman i bygdegårdsföreningen var belåtna och räknar med ett likadant arrangemang i augusti månad. Foto: Bevan Berthelsen

21 bilar fanns uppradade vid Frinnaryds Bygdegård när bygdegårdsföreningen i lördags provade på att ordna bakluckeloppis för första gången.

Det var dock mer grejor än vad som fick rum i en baklucka. Flera hade släpvagn med sig och de flesta hade bord så att varorna kunde exponeras ordentligt. Massor av folk fyndade och trivdes i det vackra vädret.
Det var Sigvard Torpman som kom med själva idén till att arrangera det här för att få in pengar till Frinnaryds Bygdegårdsförening. Varje försäljare betalar 50 kronor i platshyra och föreningen passar på att sälja fika och varmkorv till alla besökarna.
Nu blev det så lyckat att föreningens ordförande Tommy Andersson ska samla styrelsen för att besluta om ett andra bakluckeloppis som ska arrangeras i augusti.
Det så kallade ”Fredagsfikat” i bygdegården har också gått bra ekonomiskt. Bygdegårdsföreningens medlemmar jobbar helt ideellt med de här arrangemangen för att försöka få in lite pengar till själva underhållet av bygdegården.
Det mest akuta underhållet just nu är en omläggning av yttertaket. Frinnaryds Bygdegårdsförening har tidigare i år tillskrivit Boverket och ansökt om ekonomiskt bidrag för renovering av bygdegården. Om Boverket godkänner ansökan kommer Aneby kommun att också bidra med sin del av kostnaderna.
-Vi har inte fått något svar från Boverket ännu, men det känns positivt säger Tommy Andersson.

Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG. De många uppskattade berättelserna från förr finns nu inlagda på en speciell länksida. KLICKA HÄR.