2009-04-15

 

Antik- och Samlarmässan lockade 745 besökare

Redan efter en timme trängdes drygt 400 besökare i Parkhallens Antik- och samlarmässa.

 

Det blev trångt i Parkhallen i söndags när Antik- och Samlarmässan öppnade på påskdagens förmiddag. Efter drygt en timme hade 400 besökare betalat sina 40 kronor i inträde och kunde sedan både trängas och fynda.

NORDISKA ANTIKMÄSSOR i Arkelstorp, som drivs av Ingela och Christina Olander, övertog verksamheten hösten 2006 från tranåsbon Gunnar Lundström. Företaget arrangerar mässor på 10 platser i år och Tranås ståtar med två besök. Nästa gång blir den 6 september.
Här fanns allt! Mycket loppisprylar blandat med antikviteter av hög klass. Men det är bland gamla loppisgrejor man kan göra de verkliga fynden.
Därför går de professionella handlarna, som har egna bord inne i parkhallen, runt bland de andra borden och gör sina egna fynd, innan allmänheten släpps in, avslöjar en av handlarna för Tranås-Postens utsände.

FINANSKRISEN MÄRKTES även här och folk var inte lika köpsugna som vanligt. En annan bidragande orsak till detta är också att auktionssiter på Internet, till exempel Tradera, har tagit mer och mer av marknaden, säger flera handlare.
Benny Andersson från Kinna hade inget intresse av auktionsiterna på Internet.
-Jag vill gärna känna på sakerna innan jag köper eftersom det ”känns” om de är renoverade.
Nytillverkade ”antikviteter” avslöjar jag direkt, säger Benny.
Pertti Luostarinen från Norrköping menade att mycket fint lever vidare vid sådan här försäljning.
-Det gläder nya generationer istället för att hamna bland soporna och mycket kunskap finns bland dom här handlarna.

Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


 


Pertti Luostarinen med en fjärilsbricka från Rio de Janeiro. Färgerna består delvis av fjärilsvingar och artikelfötfattaren köpte själv ett par mycket snyggare vid ett besök i Rio på 1950-talet.
Foto: Bevan Berthelsen

Sten Sjöberg från Kristianstad sålde gamla fina klockor med fjäderverk. Massor av fickrovor och armbandsur av hög kvalité.


Ett gott skratt förlänger livet! Klicka här för den särskilda länksidan TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG