2009-11-25

 

Tranåsbostäder vill höja hyrorna med 2,11 procent

Stambytena i hyreshuset Ydrevägen 5 A, B och C är snart färdigt och slutbesiktning kommer att ske den 9 december. Här blir det en extra hyreshöjning på 220 kronor för de genomförda standardförbättringarna. Foto: Bevan Berthelsen

 

Den 16 december inleds förhandlingarna mellan Tranåsbostäder och Hyresgästföreningen om hyreshöjningarna för nästa år. Bolaget vill höja hyrorna med 2,11 procent eftersom man räknar med höjda taxor för värme, el, vatten och sopor.

MED DET HÄR utgångsbudet skulle det bli 16:62 kronor per kvadratmeter och det innebär ungefär hundra kronor i hyreshöjning i månaden för en normaltrea på 72 kvadratmeter.
Förhandlingarna innebär att parterna ska enas om hur stora intäkter företaget behöver för att klara kostnaderna det kommande året men även på längre sikt. Parterna diskuterar också vad hyresgästerna får för sin hyra, det vill säga kvaliteten i boendet.
Tranåsbostäder är ett kommunalt bolag som är till för att erbjuda bra bostäder till rimliga hyror och ska bedriva sin verksamhet till självkostnad. Det här innebär att de totala intäkterna ska vara lika stora som de totala kostnaderna sett över en längre tid.
Innan förhandlingarna genomför Hyresgästföreningen ett bostadsmöte i Parkhallen den 10 december där också representanter för Tranåsbostäder kommer att närvara. Hyresgästerna bereds där tillfälle att framföra egna frågor och påpekanden och själva tala om vad de tycker.

STAMBYTENA i hyreshuset Ydrevägen 5 A, B och C, som pågått sedan april, är nu inne i slutskedet och slutbesiktning kommer att ske den 9 december. Här blir det en extra hyreshöjning på 220 kronor för standardförbättringarna som bland annat består av större och helkaklade badrum. Ombyggnaderna av badrummen ligger på ungefär hundra tusen kronor för varje lägenhet.
Efter årsskiftet fortsätter man med nästan hus, det vill säga Ydrevägen 7.

Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com