2009-04-08

 

Drygt 600 besökare på Rås Gård

Påskpyssel i växthuset lockade många. Foto: Bevan Berthelsen

Snålblåst, kyla och mulet väder avskräckte inte besökarna till söndagens utflyktsmål på Rås Gård. Under de tre timmarna kom drygt 600. Hade det varit dan innan med plus 18 grader hade det säkert blivit nytt publikrekord.

DET VAR TRANÅS KOMMUN som arrangerade den här mysdagen som pågick mellan klockan 11 till 14. Redan klockan 12 fanns över 100 bilar på parkeringen men många cyklade eller fotvandrade till Rås Gård.
Det som drog mest folk var loppisförsäljningen på logen. Ewa Lif sålde produkter från gården och färska ekologiska ägg för tre kronor styck gick åt som smör i solsken.

16-ÅRIGA MAJA AXFORS sålde sockor, vantar och mössor som hon stickat själv. Att sticka ett par vantar tar ungefär ett par timmar och garnet kostar en del, men hon säljer paret för 60 kronor.
Majas mor Susanne Axfors har under tio år jobbat som trädgårdsmästare på Rås Gård. Hon slutade den 31 mars för att börja som KRAV-odlande trädgårdsmästare hos Falla Spelt & Bagarbod. Där byggs just nu ett växthus som ska invigas på Mors Dag den 31 maj.

CHRISTINA LANDORFF HÖLL igång påskpysslet för både barn och vuxna i växthuset dit många sökte sig. Andra inomhusaktiviteter var kaffestugan där man köpte fika med bröd och sedan knallade över till övernattningsstugan bredvid för att sitta till bords. Eller vad sägs om en ekologisk påskbuffé för 55 spänn i restaurangen.

Bland utomhusaktiviteterna fanns tipspromenad och korvgrillning. Ponnyridningen hade kö av småttingar med föräldrar.

Bevan Berthelsen

De ekologiska äggen väckte mångas intresse


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


Ett gott skratt förlänger livet! Klicka här för den särskilda länksidan TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG16-åriga Maja Axfors sålde sockor, vantar och mössor som hon stickat själv

Ewa Lif sålde färska ekologiska ägg för tre kronor styck

Christina Landorff höll igång påskpysslet för både barn och vuxna i växthuset