2009-08-19

Hembygdsdagen firades i Marbäck

Populära Vocal Voices från Aneby värmer här upp med några goa låtar innan det egentliga framträdandet.

Elisabeth Ganestål, Kerstin och Kenneth Lood från Frinnaryds Hembygdsförening skötte lotteriförsäljningen. Foto: Bevan Berthelsen

Under söndagseftermiddagen firades Hembygdens dag vid Marbäcks hembygdsgård. En hel del besökare hade trevligt trots att det blåste friskt. Det hela började med högmässa i Marbäcks kyrka och klockan 13 startade de egentliga festligheterna.
Huvudattraktionen var populära Vocal Voices från Aneby under ledning av Mia Jönsson. Johan Birath kåserade och barnen kunde bekanta sig med levande djur.
Hermbygdsdagen är ett årligt arrangemang av hembygdsföreningarna i Askeryd, Bredestad, Bälaryd, Frinnaryd, Lommaryd och Marbäck.
Det här gemensamma firandet av Hembygdens Dag görs för att varje socken inte ska behöva ordna egna arrangemang. I stället genomförs det i någon av de sex socknarna varje år.
Socknarna Haurida och Vireda har valt att stå utanför och det är ju bara att hoppas att de väljer att delta framöver.

Bevan Berthelsen

2009-09-09

Göran Fristorp sjöng i Frinnaryds kyrka

Drygt 70 förväntansfulla åhörare fyllde Frinnaryds kyrka i fredags kväll där Göran Fristorp framträdde. Jättebra och verkligen en upplevelse hördes bland kommentarerna efteråt.
Även om han började sin karriär som elgitarrist är han idag en av världens stora akustiska gitarrister som ofta framträder ensam. I Frinnaryd spelade han även på trummor och hans speciella förmåga att skapa kontakt och närhet med publiken gick hem även där.
Göran Fristorp vann ju Melodifestivalen 1973 tillsammans med Claes af Geijerstam med låten Sommarn som aldrig säger nej. I Eurovisionsschlagerfestivalen samma år hamnade de på femte plats.
Göran Fristorp tävlade under 1970-talet både som låtskrivare och soloartist flera gånger, men har aldrig vunnit. I Tranås var han på den tiden mycket populär då han många gånger besökte Pub Stopet tillsammans med kompisen Clabbe af Geijerstam.
Idag har han funnit en ny publik för sina finstämda talanger och när han inte turnerar i Norge och Sverige spenderar han en växande del av sin tid med att spela i Asien där han har ett hem i Thailand.

Bevan Berthelsen

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com