2009-04-22

Dagisfröknar från första förskolan 1970 träffas regelbundet

 

De forna arbetskamraterna på Tranås första förskola Lena Linderyd, Kristina Skenhall, Ingalill Svensson och Solveig Ericsson träffas ännu regelbundet. Foto: Bevan Berthelsen

Fyra förskollärare och arbetskamrater från Tranås första förskola ”Blåvingen” på Stoeryd under 1970-talet träffas fortfarande regelbundet.

– JAG KOM HIT till Tranås 1970 från Västervik och då fanns bara den här förskolan. Dåvarande socialchefen Bengt Kamstad följde med mig och visade min lägenhet, som låg bara två minuter från förskolan i Stoeryd, berättar Ingalill Svensson för Tranås-Postens utsände.

– Vi brukar träffas, ibland flera gånger om året och vi var arbetskamrater under 11 till 17 år. Ytterligare två har varit med i gruppen men de har tyvärr avlidit, säger Lena Linderyd, som nu är bosatt i Värnamo.

Någon speciell händelse – rolig eller besvärlig?
– Det var nog renoveringen av förskolan då vi fick flytta upp hela verksamheten en våning. Då fick vi också gå hela vägen med barnen till Berget och äta varje dag. Egentligen var det en ganska trevlig tillfällig förändring, säger Solveig Ericsson.

Bevan Berthelsen

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG. De många uppskattade berättelserna från förr finns nu inlagda på en speciell länksida. KLICKA HÄR.