2008-11-19

 

Sångkväll i fullstatt Frinnaryds kyrka

Syskonen Rickard, Stefan och Torbjörn Orre gjorde även i år bejublat framträdande vid sångkvällen. Foto: Bevan Berthelsen

 

Elvaåriga Sara Freyland spelade fiol tillsammans med Emma Strandesjö, 13, på altfiol vid två olika framträdanden.

Gustaf Hellgren, tenorsaxofon, och Viktor Blixt på altsaxofon medverkade också vid två tillfällen under kvällen.

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


 

 

För nionde året i rad arrangerade Frinnaryds Kyrkobröder en sångkväll i söndags. Som vanligt blev det fullsatt och extrastolar fick ställas in.

SYSKONEN RICKARD, Stefan och Torbjörn Orre gjorde ett bejublat framträdande vid sångkvällen för ett år sedan och det resulterade i att många ville höra dem på nytt i söndags.
Inslaget av musikbegåvade yngre sockenbor fick också stort utrymme. Elvaåriga Sara Freyland spelade fiol tillsammans med Emma Strandesjö, 13, på altfiol vid två olika framträdanden.
Gustaf Hellgren, tenorsaxofon, och Viktor Blixt på altsaxofon medverkade också vid två tillfällen under kvällen.

HELA SÅNGKVÄLLEN var smakfullt arrangerad med Kyrkobrödernas sångkör, textläsning, förbön och psalmsång. Åhörarna fick också sjunga med i vissa psalmer och körer.
Bönen Fader Vår sjöngs av kyrkobröderna och kyrkobesökarna fick där sjunga med i strofen ”Fader vår som är i himmelen, helgat varde ditt namn. Fader vår som är i himmelen, helgat varde ditt namn”.

SOM BRUKLIGT fick åhörarna vänta med applåderna till sist och det blev förutom applådåskorna även stående ovationer.
Frinnaryds kyrka har 185 sittplatser men extrastolar fick bäras in. Många anser att sångkvällen är årets höjdpunkt och alla ser nu fram emot det tionde arrangemanget om ett år, som sannolikt kommer att bli något av en jubileumssångkväll.

Bevan Berthelsen


Här en extrabild som inte var med i pappersupplagan

Kyrkobrödernas sångkör vid sångkvällen den 16 november