2008-10-22

 

Slog ett slag för en offentlig toalett

Bengt E Carlsson i samspråk med Nils Lindqvist. Foto: Bevan Berthelsen

Bengt E Carlsson (s) slog ett slag för tidigareläggning för byggandet av en offentlig toalett genom att demonstrera på torget i fredags.

BLAND TORGBESÖKARNA stod han med en boxhandske på ena handen och tomteluva på huvudet bredvid en toalettstol i vitt porslin. Torgbesökare kunde inte undgå att notera denna säregna demonstration och många hade en hel del kommentarer att komma med – givetvis för att tala om att de stödde honom i denna fråga.
Bakgrunden är Bengts motion om att tidigarelägga byggandet av en offentlig toalett i anslutning till torget. Toalettfrågan har skjutits fram så att något byggande blir det inte förrän år 2011. Bengt vill ha den byggd redan nästa år 2009.
– Varför ska kommunen lägga ut 48 000 kronor om året till fastighetsbolaget Din Bostad för att folk ska få använda toaletten på ICA Kvantum, trots att de får betala fem spänn för varje besök Vi måste ha en toa som är tillgänglig dygnet runt.
– Har man till exempel en mag- och tarmsjukdom som kräver täta toabesök så är det här ett måste, sade Bengt.
750 000 kronor är avsatta till byggandet av toaletten och torgbesökarna diskuterade därför varför det hela ska skjutas upp flera år framåt i tiden. Det handlade inte bara om tillgängligheten för torgbesökarna utan också om Tranås rykte som besöksmål för utsocknes.
Boxholm har två offentliga toaletter, var en kommentar.
En herre menade att om man pinkade ute i det fria, i stället för att betala en femma till ICA Kvantum varje gång, så hade man sparat 50 spänn på tio sådana besök i buskarna. Det kostar 800 kronor om man ertappas med att lätta blåsan på offentlig plats, men å andra sidan har vi inga poliser i stan så risken är liten.
Varför har du en tomteluva på dig?
– Jo, för att det här skulle kunna bli en tidigarelagd julklapp till tranåsborna och de hitresta besökarna, svarade Bengt E Carlsson.

Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com